MOPAN Suceava

Relatiile cu socrii sunt deja proverbiale si rareori intalnim cupluri care nu au motive sa se planga de acestia. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa faci fata acestor relatii si chiar sa ajungi sa le imbunatatesti.

Nu iti invinovati partenerul pentru comportamentul parintilor sai

Cu siguranta ca partenerul tau este deja constient de deficientele parintilor sai, dar tu nu ai nici un motiv ca atunci cand esti nemultumit de socrii sa escaladezi situatia si sa ajungi sa iti manifesti starea fata de partener.

Fii rezonabil in asteptari

Nu uita ca nu sunt parintii tai si ca este firesc ca ei sa se comporte diferit. Va fi foarte util sa scazi asteptarile – astfel vei avea mai putine sanse sa fii dezamagit sau sa te simti deranjat de ceva anume.

Acorda-le socrilor un rol

Cu totii vrem sa ne simtim utili si necesari, asa ca sa nu te mire daca socrii tai vor fi bucurosi sa ajute. Ei se vor bucura sa fie de folos cu ceva prin casa, sa stea cu copiii, sa plimbe cainele sau sa gateasca in anumite momente. Se vor bucura de oportunitatea de a contribui in acest fel la diverse evenimente familiale si vei ramane surprins sa vezi cat de bine se vor descurca. Oamenii de orice varsta se descurca uimitor daca au sentimentul ca sunt necesari si apreciati.

Propune-i chiar acum soacrei tale sa te ajute la a prepara o mancare rapida si usor de facut pentru masa de pranz a copiilor.

Petrece timp impreuna cu socrii

Timpul petrecut impreuna cu socrii tai nu trebuie sa fie prea mult, dar nici prea putin. Daca sunt departe si nu va vedeti foarte des, un weekend petrecut cu ei este exact atat cat este necesar.

Copiii te urmaresc – nu te purta urat cu socrii tai

Copiii sunt mereu cu ochii pe tine, asa ca urmareste-ti cu atentie comportamentul fata de socrii. Daca ei se poarta urat cu tine, nu uita ca ochisorii vegheaza, asa ca nu raspunde cu aceeasi moneda. Stabileste limitele cu privire la ceea ce vei tolera, dar fa-o cat mai delicat posibil, purtandu-te intr-o maniera amabila si placuta. Fii un exemplu bun in orice moment pentru cei mici si nu te lasa dus de emotiile negative. Partea buna este ca socrii pot lua act de comportamentul tau si exista sanse mari ca ei sa iti urmeze exemplu, coopiindu-te.

Pleaca de la ideea ca sunt bine intentionati

Este foarte important sa comunici si sa nu faci presupuneri despre motivatia socrilor tai. Comunicarea este nepretuita si elimina riscul neintelegerilor si a certurilor gratuite si fara suport. Vorbeste cu partenerul tau si cu socrii si clarifica aspectele care iti scapa, fara a face presupuneri nefondate.

Afla care sunt activitatile care le fac placere socrilor tai

Acest lucru ii va face sa se simta iubiti si acceptati. Si, daca nu va fi asa, cel putin vei stii ca ai incercat. Totusi, majoritatea oamenilor se bucura de posibilitatea de a vorbi despre ceea ce le place, mai ales daca stiu ca sunt ascultati.

Programeaza activitati distractive pentru toata lumea

Sa stii ce sarbatorile de iarna pot fi sansa perfecta pentru a petrece timp de calitate impreuna cu socrii tai, chiar daca in restul anului nu v-ati inteles foarte bine. Organizeaza petrecerea de Craciun si coopteaza-i si pe socrii in pregatiri, plecand de la ideea ca relatia dintre voi nu trebuie sa fie neaparta toxica si ca va puteti simti foarte bine impreuna. Acceseaza chiar acum link-ul retetele-monei.ro si roag-o pe mama soacra sa te ajute sa alegi o reteta festiva de prajituri pe care sa o faceti impreuna. Va fi incantata!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava