Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe parcursul acestei săptămâni, peste 270 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 10 din Suceava vor intra în contact tirul sportiv. Acţiunea de promovare a acestui sport în rândul elevilor face parte din programul naţional “Pierre de Coubertin”, desfăşurat de Ministerul Tineretului şi Sportului. La nivelul judeţului Suceava, coordonatorul proiectului este antrenorul Ştefan Buiucliu, ajutat de alţi 11 colaboratori, acţiunea fiind desfăşurată în colaborare cu CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi. La această acţiune vor participa elevii din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, cei mici urmând să tragă cu arme similare celor din competiţie, dar care în locul muniţiei folosesc un fascicol luminos pentru a lovi ţinta, atât la pistol, cât şi la puşcă.

„Scopul principal al acestui proiect este de a promova tirul sportiv în rândul copiilor şi al elevilor mai mici de 14 ani, vârstă de la care pot să tragă cu muniţie. Încercăm astfel să reducem vârsta de legitimare a sportivilor.

Mai mult, se încearcă sensibilizarea şi atragerea copiilor către practicarea tirului sportiv ca mijloc de formare şi îmbunătăţire a calităţilor şi de dezvoltare permanentă a acestora, creşterea competitivităţii, oferind astfel şansa aprecierii obiective a propriei valori, creşterea încrederii în forţele proprii şi dezvoltarea spiritului de echipă şi fair-play. În acest an am ales Şcoala Nr. 10 din Suceava, unde avem parte de o primire şi o colaborare foarte bună, ce va continua şi după terminarea proiectului, cu elevi din clasele a III-a şi a IV-a şi, de ce nu, şi a VIII-a”, a explicat coordonatorul proiectului, antrenorul Ştefan Buiucliu.

În cadrul concursului, fiecare elev va trage cinci focuri cu macheta cu laser, iar în urma punctajelor se vor califica mai departe câte şase din fiecare clasă, adică în total 18 de la fiecare din cei trei ani de studiu. În final, toţi copiii vor fi premiaţi cu câte un tricou personalizat, dulciuri şi răcoritoare, cei de pe podium urmând să primească şi diplome şi medalii, dar şi şepci şi rucsacuri.

Programul naţional “Pierre de Coubertin” a fost lansat în anul 2013, iar în cei doi ani acţiunea la tir sportiv a avut loc la un liceul din Rădăuţi şi Siret, dar şi la şcoala din Poieni Solca, iar la nivel naţional se desfăşoară în opt centre de tir sportiv din ţară, printre care şi Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava