MOPAN Suceava

Recent, la sediul Academiei de Tenis S&F din Ploieşti, au avut loc două cursuri internaţionale de perfecţionare, atât pentru antrenorii de tenis din România cât şi pentru cei din estul Europei. La acest eveniment a fost prezent şi profesorul Mihai Pop, reprezentantul FRT în judeţului Suceava şi membru al Colegiului Antrenorilor din FRT.
Motivele organizării acestor două cursuri internaţionale au fost:
1. Perfecţionarea antrenorilor de tenis din România, prin însuşirea noilor metodologii de predare pentru formarea campionilor în viitorul apropiat şi anume – Tenis 10 şi Performanță în Tenis.
2. Implementarea în fiecare judeţ a noii „Metodologii unitare de presare” care va avea loc în trei etape distincte, pe durata următorilor patru ani, după cum urmează:
Etapa 1 – 6/10 ani – Tenis10 ( 5/6 ani Teren Roșu, 7/8 ani Teren Portocaliu şi 9/10 ani Teren Verde).
Etapa 2 –  11/16 ani- Performanță în Tenis ( 11/13 ani- învățarea totală a tuturor abilităţilor şi modalităţilor de joc în tenisul modern şi 13/16 ani – perfecționarea totală a acestora)
Etapa 3 –  17/21 ani – Tranziția de la junior la jucător ATP sau WTA.
3. Recunoașterea și certificarea oficială a antrenorilor români în sistemul internaţional.
Cursurile şi cele trei tipuri de testări (îndemânare, lecţie practică şi examen scris ) au fost prezentate şi susţinute de Lectorul Internaţional domnul Inaki Balzola, director internaţional al Professional Tennis Registry – USA, professor la Academia “Nick Bolettieri”.
La cursul Tenis10 , au fost prezenţi pe lângă antrenorii care s-au înscris la curs şi 35 de antrenori, membri ai Colegiului Naţional al Antrenorilor FRT, din totalul de 41 de membri.
Participarea atât de mare a acestora a fost susţinută financiar de FRT, reprezentată de dl. George Cosac – Preşedinte FRT şi dl. Răzvan Itu  – vice preşedinte FRT , care au felicitat atât pe organizatorii acestui eveniment, cât şi pe toţi membrii Colegiului Naţional al Antrenorilor FRT pentru seriozitatea de care au dat dovadă la acest eveniment.
Tot cu această ocazie George Cosac şi Florin Niță au înmânat tuturor reprezentanţilor de judeţe prezenţi aici , noile legitimații oficiale FRT, de membru în Colegiul Naţional al Antrenorilor.
“Această primă etapă a cursului a fost destinată copiilor până în zece ani. Antrenamentele sunt axate în primul rând pe joc în dorinţa de ai atrage pe cei mici către practicarea tenisului. Terenul de joc normal a fost împărţit în şase mai mici, pe fiecare din aceste suprafeţe mai mici fiind doi copii care fac exerciţii cu mingi şi rachete speciale. Copiilor le-a plăcut foarte mult ideea şi au fost interesaţi de joc. În România se practică în general lecţia de tennis individuală cu un singur elev, ideea promovată de lectorul Balzola fiind una deosebit de interesantă şi atractivă şi propice de implementat şi în ţara noastră” a declarat profesorul Mişu Pop.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava