MOPAN Suceava

Cinci dintre Secțiile Spitalului Municipal Cîmpulung Moldovenesc și-au reluat activitatea începînd de astăzi, după ce unitatea sanitară a fost închisă complet de la începutul lunii, din cauză că zeci de cadre medicale și de pacienți s-au infectat cu virusul COVID-19.

Într-o intervenție telefonică la Radio Top, primarul Cîmpulungului Mihăiță Negură a declarat în urma retestărilor, din totalul de 272 de cadre medicale, doar 24 mai sînt în izolare la domiciliu, toate cu forme ușoare. El a precizat că secțiile redeschise sînt și cele mai importante, fiind vorba despre Centrul de Primiri Urgențe, Medicină Internă, Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie și Neurologie. Primarul a adăugat că după închidere, s-a procedat la dezinfectarea tuturor secțiilor și s-a făcut instructajul cadrelor medicale cu privire la folosirea echipamentului de protecție.

De asemenea, în clădirea Secției de Boli Infecțioase s-au amenajat cîteva spații unde sînt duși pacienții trecuți prin zona triajului și care au simptome ale COVID-19. Triajul se face în două corturi militare echipate cu tot ceea ce trebuie pentru o asemenea activitate medicală.

Primarul Cîmpulungului a mai spus că pacienții ajunși în spațiile speciale vor fi testați pentru coronavirus, în baza unui contract semnat recent cu firma „Praxis” din Iaşi. Rezultatele vor veni în termen de 24 de ore, iar funcție de acestea medicii vor şti ce decizie vor lua. Concret, pacienții necontaminați vor fi internați pe una din Secțiile Spitalului de la Cîmpulung, iar cei depistați pozitiv vor fi aduși cu izolata la Spitalul din Suceava. Pe de altă parte, Mihăiță Negură a precizat că la Spitalul Municipal vor fi montate cinci tuneluri dezinfectante, dintre care patru cumpărate de primărie și unul achiziționat de Asociația „Licuricii Fericiți”. Tunelurile vor fi instalate pe culoarele indicate de medicul epidemiolog.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava