Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, i-a solicitat ministrului muncii și justiției sociale să ia măsuri ferme și rapide pentru debirocratizarea procesului de adopție din România. Dumitru Mihalescul i-a transmis o întrebare ministrului Lia Olguța Vasilescu prin care îi aduce aminte acesteia că Legea nr. 273 din 21 iunie 2004 privind procedura adopției din România a suferit modificări succesive, tocmai în scopul eliminării cât mai multor piedici birocratice, a scurtării termenelor mult prea lungi privind obținerea unor atestări specifice, care descurajează foarte multe familii de români să se angajeze în demararea unei proceduri de adopție internă.

„Cu toate acestea, atât procedurile prevăzute de Legea nr.273/2004, cât și cele prevăzute de Codul civil, sunt în continuare destul de greoaie, astfel încât o familie care dorește să adopte un copil, trebuie să treacă printr-un proces care se poate întinde și pe parcursul mai multor ani. Acest lucru face mai multe familii să se gândească de două ori dacă se luptă sau nu cu birocrația statală sau alege alte variante de relaționare cu un copil adoptabil. Cel mai nedorit lucru este acela că, deși adopția ar trebui realizată la vârste cât mai fragede, astfel încât copilul să nu fie afectat în niciun fel de procedurile birocratice ale statului român, ea durează încă prea mult și copilul poate avea dificultăți de integrare în familia adoptivă”, a spus Dumitru Mihalescul.

Deputatul PNL de Suceava a spus că în calitatea de parlamentar pe care o are vrea să înceapă un proces complex de evaluare și de ameliorare a legislației privind adopțiile în România, astfel încât o familie care vrea să salveze un copil de la singurătate să o poată face repede și de la vârste fragede. Din acest motiv Dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului muncii și justiției sociale să-i spună, la nivel strict legislativ, care sunt principalele obstacole normative care încă mai împiedică Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție să scurteze termenele de încredințare, spre adopția unei familii de români, rezindenți în România, un copil pentru care aceasta și-a exprimat interesul explicit de adopție.

„De asemenea, Vă solicit o evaluare atât asupra Legii nr.273/2004, Codului civil, dar și asupra legislației secundare, dar și care au fost, în anul 2017, termenele privind realizarea unui proces integral de adopție, respectiv care este cel mai scurt timp înregistrat de Autoritate, dar și cel mai lung proces de adopție. Vă rog să îmi prezentați o situație care să cuprindă următoarele informații: numărul de copii la nivelul național care pot fi adoptați la data de 1 martie 2018; numărul de familii care și-au exprimat interesul explicit (adică au demarat proceduri specifice) de a adopta un copil; numărul de familii care au renunțat la procesul de adopție în perioada 2016-2018”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava