MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, vrea parteneriate între universități și agenții economici privați care să genereze progres și dezvoltare. În acest sens, Mihalescul i-a solicitat ministrului educației, Ecaterina Andronescu, să spună ce măsuri de stimulare a parteneriatelor reale dintre universități și mediul de afaceri intenționează să propună în viitor astfel încât acestea să devină reale și funcționale, nu doar niște simple angajamente de colaborare. Totodată parlamentarul liberal vrea să știe ce facilități intenționează să propună ministrul astfel încât, universități din regiunile mai slab dezvoltate ale României precum Regiunea de Nord-Est sau Regiunea de Sud-Vest să devină generatoare de hub-uri tehnologice și atracții pentru investițiile străine directe. ”

”În România, din păcate, cu excepția unor universități cu profil politehnic, parteneriatele dintre universități și mediul economic sunt nefuncționale sau ele rămân doar pe hârtie, la nivel de angajamente și atât”

”Cele mai puternice economii din Uniunea Europeană și din lume au câștigat și continuă să câștige avantaje competitive grație parteneriatelor solide care funcționează între universități (de stat sau private) și agenții economici privați. Colaborările generează în primul rând progres tehnologic prin intermediul proiectelor de cercetare finanțate și realizate la nivelul universităților și dezvoltate ulterior la nivelul agenților economici. De asemenea, parteneriatele stabilite între universități și mediul de afaceri generează o puternică ocupare în rândul absolvenților ciclul I (licență) și ciclul II (masterat), contribuind la o bună integrare a tinerilor pe piața muncii. Nu în ultimul rând, mediul universitar beneficiază de finanțări consistente pentru cercetare, iar cercetătorii sunt dirijați către prioritățile reale de cercetare. În România, din păcate, cu excepția unor universități cu profil politehnic, parteneriatele dintre universități și mediul economic sunt nefuncționale sau ele rămân doar pe hârtie, la nivel de angajamente și atât”, a declarat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava