• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, vrea să afle de la ministrul muncii și justiției sociale, Marius Constantin Budăi, de ce excedentul de la bugetul asigurărilor sociale nu este folosit pentru majorarea alocației de stat pentru copii. Dumitru Mihalescul i-a adresat o întrebare ministrului muncii, în care a explicat că potrivit proiectului de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2019, veniturile se ridică la 71,662 miliarde de lei, iar cheltuielile la 68,761 miliarde de lei, atât la credite de angajament, cât și la credite bugetare, rezultând un excedent de 2,9 miliarde de lei. Dumitru Mihalescul a adăugat că în preambulul anexei nr.3/20 aferentă Ministerului Muncii și Justiției Sociale se stipulează „pentru anul 2019 se estimează un buget aproximativ similar execuției anului 2018, deoarece în ceea ce privește plata drepturilor de asistență socială, necesarul poate varia în funcție de evoluția veniturilor populației și a indicatorilor demografici, în special în privința indemnizației acordate pentru creșterea copilului, a alocației pentru susținerea familiei, precum și a alocației de stat pentru copii”. „Este extrem de greu de explicat motivul pentru care domnia voastră, în calitate de Ministru al Muncii și Justiției Sociale, nu ați impus în cadrul Guvernului ca excedentul de 2,9 miliarde lei înregistrat de bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2019 să fie utilizat pentru indexarea alocației de stat pentru copii. Suma excedentară ar fi permis creșterea acesteia de la 84 lei, la peste 120 lei. Astfel, alocația de stat pentru copii ar fi fost majorată peste creșterile de prețuri din perioada 2015-2019 și ar fi putut să devină un instrument mai puternic pentru scoaterea din sărăcia absolută a zeci de mii de copii și ar fi putut să devină un instrument mai puternic pentru combaterea abandonului școlar”, a declarat Dumitru Mihalescul
În aceste condiții, deputatul PNL de Suceava i-a solicitat ministrului muncii să spună care este motivul pentru care excedentul de 2,9 miliarde lei înregistrat de bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2019 nu a fost direcționat către bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, în vederea majorării alocației de stat pentru copii. De asemenea, Dumitru Mihalescul i-a solicitat să precizeze dacă a solicitat Ministerului Finanțelor Publice sume suplimentare, pentru ca în anul 2019 să se poată indexa cuantumul alocației de stat pentru copii, cel puțin cu valoarea creșterii prețurilor din ultimii doi ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava