Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României în Statele Unite ale Americii, sâmbătă, 13 mai 2023, cu ocazia „EU Open House” (“Ziua Porților Deschise”), cel mai mare eveniment de diplomație publică organizat la Washington de către ambasadele țărilor membre ale Uniunii Europene.

Vizitatorii au avut ocazia de a dialoga cu ambasadorul României  și diplomații ambasadei, în special cu privire la istoria țării noastre, obiective turistice și tradiții culturale. De asemenea, publicul a putut să afle informații inedite despre obiceiurile de primăvară românești, vizitând expoziția “Romanian Spring Traditions”, organizată de HORA – Heritage Organization of Romanian Americans in Minnesota. Doritorii au urmărit spectacole de muzică și dansuri populare tradiționale românești susținute de Carpathia Folk Dance Ensemble și Andreea Rebăltescu-Coca, în cadrul cărora au fost antrenați și vizitatorii care au avut ocazia să învețe pașii de dans. Un succes aparte l-au avut produsele culinare tradiționale românești, cu această ocazie putând fi degustați celebrii mititei. De asemenea, au fost prezentate o serie de vinuri românești premiate internațional, în cadrul unei expoziții oenologice.

“Ziua Porților Deschise, eveniment prin care celebrăm Ziua Europei alături de celelalte ambasade ale statelor membre UE, reprezintă o ocazie unică de a prezenta România miilor de americani care ne trec pragul. Am observat un interes crescut față de oportunitățile de a vizita România sau de a cunoaște elemente ale tradițiilor noastre culturale”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

Informații de context

„EU Open House” (“Ziua Porților Deschise”) este un eveniment prin care statele membre UE și Delegația Uniunii Europene la Washington sărbătoresc Ziua Europei. Cu această ocazie, ambasadele statelor Uniunii Europene și Delegația Uniunii Europene în SUA își deschid ușile pentru publicul american, oferind vizitatorilor o privire în interiorul misiunilor și oportunitatea de a cunoaște patrimoniul cultural și tradițiile naționale ale statelor membre.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava