Concert pascal
MOPAN Suceava

Mii de credincioși au fost prezenți sâmbătă, 2 iule, la Mănăstirea Putna, la sărbătoarea Sfântului Ștefan cel Mare. Pelerinii veniţi din localităţi apropiate, dar şi din Bucovina de Nord şi din Basarabia, mulți îmbrăcați în costume populare purtând în mâini steaguri tricolore au trecut mai întâi pe la mormântul lui Ştefan cel Mare iar apoi au participat la Sfânta Liturghie oficiată în curtea mănăstirii.

La slujba Sfintei Liturghii au participat, alături de Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor, următorii ierarhi: Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Meletie al Cernăuţilor şi Bucovinei, Preasfinţitul Episcop Nicodim al Severinului şi Strehaiei şi Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord. După Sfânta Liturghie a avut loc parada şi onorurile militare și au fost depuse coroane de flori la mormântul Marelui Voievod.

Fanfara Primăriei Suceava a intonat Imnul României, „Deşteaptă-te, române!”, Imnul Eroilor: „Presăraţi pe-a lor morminte, ale laurilor foi. / Spre a fi mai dulce somnul, fericiţilor eroi…” și cântecul „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”. La Sfânta Litirghie și la parada militară au fost prezente și oficialitățile locale și județene care s-au închinat și au depus coroane de flori la mormântul lui Ștefan cel Mare. Este vorba de prefectul Constantin Harasim, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur alături de care s-au aflat primarul Sucevei, Ion Lungu, deputata Sanda Maria Ardeleanu, deputatul Constantin Galan, primarul de Putna George Coroamă, omul de afaceri Dumitru Mihalescul, consilierii județeni liberali Dorel Guliciuc și Laura Cătălina Culipei.

O jerbă de flori a fost depusă de conducerea administrației județene și la bustul lui Ștefan cel Mare din holul Palatului Admistrativ.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava