Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto36 poze în acest set

Câteva mii de persoane din judeţele Suceava şi Botoşani au participat vineri după amiază la un miting electoral la care a fost prezent preşedintele PSD şi premierul României Victor Ponta. Acţiunea electorală a avut loc în parcul comunei Dumbrăveni, alături de Victor Ponta fiind prezenţi vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, preşedintele Consiliul Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, europarlamentarii Daciana Sârba şi Cătălin Ivan, candidatul pentru alegerile europarlamentare, suceveanul Tiberius Brădăţan, precum şi lideri social democraţi din mai multe judeţele ale Moldovei.

După ce a trecut prin mulţime pentru a ajunge pe scena amplasată în parcul din Dumbrăveni, Victor Ponta a fost întâmpinat de doi copii îmbrăcaţi în costume naţionale, care i-au dăruit liderului PSD un steag roşu cu vechea stemă a Moldovei, capul de bour. De precizat că pe o pancartă de mari dimensiuni amplasată în parcul unde a avut loc acţiunea electorală era o imagine cu fosta stemă a Moldovei, sub care era scris „Mândri că suntem români”.

La începutul mitingului electoral, primarul PNL din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a ţinut să-i mulţumească premierului că este prezent în acestă comună. Ioan Pavăl a spus că deşi are alte convingeri politice în comparaţie cu Victor Ponta, este o mare onoare să îl primească pe premierul României în Dumbrăveni. Pavăl a ţinut să-i spună liderului PSD că este „tânăr, enervant de tânăr”, şi i-a urat să fie sănătos şi să nu-şi facă duşmani.

În discursul său, liderul PSD Victor Ponta a spus că este bucuros că a fost prezent în judeţului Suceava şi Botoşani, despre care a spus că „până acum doi ani în ambele judeţe stăpâneau fluturii portocalii”. „Şi dumneavoastră i-aţi trimis acasă, aţi ales alţi oameni la conducerea judeţelor şi împreună cu noi, cei de la guvernare, putem să facem ceea ce aveau de mult nevoie şi Botoşaniul, şi Suceava şi Bucovina. Vreau să vin să spun că sunt foarte mândru de toţi primarii din această zonă, care îşi fac datoria faţă de oameni”, a declarat Ponta. El a ţinut să-l felicite pe primarul din Dumbrăveni, precizând că acesta este „un primar enervant de bun”. Victor Ponta a afirmat că nu trebuie să se uite faptul că în 2012 a promis că „vom face dreptate până la capăt”, motiv pentru care i-a îndemnat pe alegători să fie alături de PSD şi pe data de 25 mai, la alegerile europarlamentare, dar şi în noiembrie, la alegerile prezidenţiale pentru a duce dreptatea până la capăt. „Oricând mă sfătuieşte primarul, şi bine o face, să nu am duşmani, eu am unul. Îl ştiţi dumneavoastră care e. Cu ăla nu mă împac. În rest cu toţi ceilalţi mă împac. Şi le cer iertare, şi pot ierta şi ei. E unul însă care a greşit extrem de mult faţă de voi toţi cei de aici din Botoşani, Suceava, din toată ţara, unul care v-a tăiat pensiile, salariile, care a oprit toţi banii şi toate proiectele pentru această regiune. Pe el în noiembrie o să-l trimitem acolo unde îi este locul”, a afirmat Ponta. Ulterior, la sfârşitul discursului, Victor Ponta i-a îndemnat pe cei prezenţi la mitingul electoral să fie alături de PSD la alegerile din noiembrie, „pentru ca noi să fie la preşedinţie, iar Băsescu la….” lăsându-i pe participanţii la acţiunea electorală de la Dumbrăveni să completeze cu ce vor ei.

Preşedintele social democraţilor a făcut referire şi la investiţiile realizate în această zonă a ţării, amintind de modernizarea DN 29 între Suceava şi Botoşani, care va fi finalizat în această vară, „Cel mai importat lucru este să facem în continuare spitale mai bune, cum am făcut la Suceava, şcoli şi grădiniţe. I-am promis primarului de aici că vin în august să inaugurez drumul, dar să văd şi să îl ajutăm să termine şi grădiniţa de aici din Dumbrăveni. Am auzit că sunt copii mulţi. Asta înseamnă că aveţi viitor. Dacă avem grijă de pensiile celor în vârstă înseamnă că îi respectăm şi îi ajutăm la bătrâneţe. La fel de important este să facem locuri de muncă pentru cei tineri, ca să nu-i mai găsim în Spania, Italia, Anglia sau alte părţi. Sunt foarte mândru pentru ceea ce am făcut alături de dumneavoastră. Mă bucur că am redeschis spitalul de la Darabani, mă bucur că am salvat spitalul de la Siret, şi mă bucur că domnul Dragnea a semnat deja contractul prin care refacem un simbol al Bucovinei şi României, mănăstirea Putna”, a declarat Ponta.
De precizat că potrivit organizatorilor, la mitingul PSD de la Dumbrăveni au participat 7.000 de persoane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava