Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto35 poze în acest set

Câteva mii de suceveni au fost prezenți în această seară la aprinderea luminilor de sărbători din bradul de Crăciun și din piața centrală a Sucevei. Luminile de Crăciun au fost aprinse după ce primarul Sucevei Ion Lungu și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, alături de toți cei prezenți au numărat invers de la 10 la zero. Aprinderea luminilor de sărbători a fost întâmpinată cu aplauze din partea tuturor celor prezenți. Ion Lungu a ținut să le transmită sucevenilor prezenți în centrul orașului că aprinderea luminilor s-a făcut de Ziua Bucovinei, „o zi simbol”.

Lungu: ”Unirea Bucovinei cu România este o zi specială, o zi simbol, atât pentru noi cei din Bucovina, cât și pentru România”

„Astăzi se împlinesc 101 de când s-a când s-a hotărât Unirea Bucovinei cu România. Este o zi specială, o zi simbol, atât pentru noi cei din Bucovina, cât și pentru România. Pentru că dacă nu s-ar fi înfăptuit această unire a Bucovinei cu România, nu era șansa să se facă România Mare. S-a împlinit atunci un vis de aur al generațiilor de români din Bucovina care au luptat pentru acest ideal. Astăzi noi am preluat, practic, ca o binecuvântare această moștenire de la înaintașii noștri. Trebuie să o prețuim și avem obligația să o ducem mai departe și să o dăm generațiilor care vin. Este un lucru deosebit și trebuie să pomenim aici de un nume mare, care a avut o contribuție deosebită la înfăptuirea acestui act, și anume Iancu Flondor. În această dimineață în urma unei ședințe extraordinare de la Consiliul Local s-a evocat evenimentul, s-au depus coroane de flori la statuia lui Iancu Flondor. Iar acum, în această seară am aprins luminile în bradul de Crăciun, în piața centrală, dar și logo-ul municipiului Suceava și s-a deschis patinoarul sintetic”, a declarat Ion Lungu.

Flutur: ”Să fiți uniți, să fim uniți, să ținem la Bucovina. Dacă nu o să ținem noi cine credeți că o să țină?

Invitat de Ion Lungu să ia cuvântul, Gheorghe Flutur și-a început discursul cu lacrimi în ochi. „La mulți ani Bucovină dragă! Vă spun cu lacrimi în ochi dragi suceveni. Cum e viața… De câțiva ani de zile Flutur aduce lumina și Ion Lungu o aprinde. De Paște venim cu Lumina Sfântă și azi se aprind luminile. Nimic nu e întâmplător”, a spus Gheorghe Flutur. El a spus că Suceava este un oraș frumos, plin cu lumini și l-a felicitat pe Ion Lungu pentru „aceste lumini superbe care sunt și în sufletul nostru”.

Șeful administrației județene a subliniat faptul că toată lumea este invidioasă pe bucovineni pentru această sărbătoare, de Ziua Bucovinei. „Toată lumea este invidioasă pe noi, toată țara și nu întâmplător astăzi Suceava e în sărbătoare. Pentru că Bucovina acum 101 ani s-a unit cu România, cu câteva zile înainte de Marea Unire. Fără unirea Bucovinei cu România nu exista unirea din 1 Decembrie. Trebuie să o spunem răspicat. Pentru că unii au uitat de Bucovina, de Ziua Națională a Bucovinei, dar trebuie să ne aducem noi aminte. Să fiți uniți, să fim uniți, să ținem la Bucovina. Dacă nu o să ținem noi cine credeți că o să țină? Bucovină dragă… La mulți ani! La mulți ani România! La mulți ani Suceava! Vă iubesc și Doamne ajută”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava