Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto77 poze în acest set

Festivalul de Artă Medievală de la Suceava a debutat joi seară cu parada cavalerilor cu făclii. Peste 280 de cavaleri și domnițe au străbătut municipiul reședință de județ pe traseul Obcini – George Enescu – Primărie – Bulevardul Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun fiind aplaudați de miile de suceveni care au umplut până la refuz trotuarele. Cei mai încântați au fost ca în fiecare an copiii care au văzut cum personajele din povești au devenit realitate. Parada cavalerilor cu făclii  a fost condusă ca și anul trecut de vestitul toboșar al Cetății Sighișoara.

Festivalul de Artă Medievală va avea loc în perioada 13 – 16 august  la Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean, unde, cavaleri, domniţe, păpuşari şi cascadori vor oferit publicului, ca în fiecare an , turniruri , spectacole cu foc, dansuri, cântece medievale şi şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul. Deschiderea oficială este programată pentru ziua de vineri, 14 august, de la ora 17:30.

Începând de vineri şi până duminică, în fiecare dimineaţă va fi organizat concursul pentru copii „Descoperiţi comoara”. În fiecare zi a festivalului, în Muzeul Satului Bucovinean vor avea loc spectacole de muzică medievală, acestea urmând să înceapă la ora 20:00, de vineri până sâmbătă, şi de la ora 20:30 în ziua de duminică. Sucevenii şi turiştii care vor veni la Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun vor avea parte şi de spectacole interactive şi teatre pentru copii, demonstraţii de luptă, prezentări de arme, concursuri de tras cu arcul, jocuri medievale, concursuri de lupte cu publicul, turniruri cu arme, atelere de luote şi dansuri medievale sau jonglerii cu steaguri.

De precizat că vineri, de la ora 21:10, în şanţul de apărare al cetăţii va avea loc un spectacol cu foc susţinut de sucevenii din Ordinul Solomonarilor. Tot în şanţul de apărare, de la ora 22:00, trupa Hypnosis va prezenta publicului spectacolul cu foc şi lasere „Equillibrium”.

Şi anul acesta va fi organizată noaptea supravieţuitorilor în cetate, concurs care va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Sâmbătă şi duminică, începând de la orele 10:00 şi 11:00, trupa Funny Art le va oferi copiilor spectacolele de teatru, acestea urmând să aibă loc în pavilionul cetăţii.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” este organizat de Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei.

Programul complet al Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” ediţia 2015 poate fi accesat la următoarea adresă: https://www.svnews.ro/publicitate/festivalul-de-arta-medievala-stefan-cel-mare-suceava-2015/

Mii de suceveni la parada cu făclii organizată în deschiderea Festivalului de Artă Medievală, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava