MOPAN Suceava

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Mişcării Populare, Ovidiu Milici, a anunţat joi că această formaţiune politică este singura care acceptă şi susţine revendicările exprimate la recentele manifestaţii. Milici a spus că Mişcarea Populară priveşte cerinţele exprimate la protestele recente din întreaga ţară ca fiind „mugurii unei democraţii participative autentice, obiectiv spre care trebuie să tindă şi România”. Milici a spus că Mişcarea Populară a iniţiat şi desfăşoară în continuare acţiuni în susţinerea şi realizarea acestor cereri justificate.

El a arătat că una dintre aceste acţiuni este susţinerea solicitării venite din partea unei largi majorităţi a populaţiei, la referendumul din 2009, cu privire la reducerea la 300 a numărului de parlamentari. „Mişcarea Populară a depus la Parlament, prin parlamentarii săi, o iniţiativă legislativă de modificare a Legii alegerilor legislative care propune 100 de senatori şi 200 de deputaţi în viitorul Parlament. Şi trebuie spus că birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului nu au demarat procedurile de avizare şi votare a acestei iniţiative legislative”, a explicat Ovidiu Milici. El a mai spus că Mişcarea Populară susţine şi alegerea primarilor în două tururi de scrutin, o altă solicitare a manifestanţilor din toată ţara.

„Mişcarea Populară a depus la Parlament o altă iniţiativă legislativă prin care cere modificarea Legii alegerilor locale astfel încât alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin. Se respectă astfel principiul sacru al democraţiei, pentru aleşii de asemenea importanţă votul să fie de 50% plus unu, şi nu 12-18 sau 20%”, a mai precizat vicepreşedintele Mişcării Populare Suceava. Ovidiu Milici a mai adăugat că Mişcarea Populară susţine şi reînoirea clasei politice, atât la nivel naţional cât şi în judeţul Suceava. „Mişcarea Populară Suceava înţelege criza de încredere profundă, prăpastia creată între populaţie şi actuala clasă politică.

În judeţul Suceava,avem politicieni aflaţi în funcţii de 25 de ani, tributari reflexelor căpătate în timpul comunismului, adeptii formulei <La vremuri noi, tot noi!>. De aceea, Miscarea Populara Suceava va propune pentru viitoarele alegeri, liste care vor conţine tineri care au reuşit în domeniul pentru care s-au pregătit, tineri capabili să ducă la îndeplinire proiectele de care judeţul Suceava şi sucevenii au atâta nevoie”, a mai precizat Milici. Nu în ultimul rând, el a spus că reforma în sănătate este un alt domeniu în care populaţia este direct afectată, motiv pentru care Mişcarea Populară a depus la Parlament un proiect modern de Lege a sănătăţii, care să conducă la eficientizarea şi creşterea calităţii actului medical, proiectul fiind în curs de avizare pe parcursul parlamentar.

Milici susţine că Mişcarea Populară este singurul partid care susţine revendicările exprimate de românii care au intrat în stradă, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava