Concert pascal
MOPAN Suceava

Compania britanică Vast Resources a obținut licența de prospectare a unui perimetru extins al minei polimentalice de la Mănăilă.

Începând cu luna aprilie, Vast Resources demarează noi lucrări de prospectare a carierei de la Mănăilă, cu scopul de a extinde durata de viață a acestei mine. Prin obținerea unei extensii a licenței de explorare de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), britanicii au undă verde pentru a cerceta potențialul mineral al unei suprafețe adiționale de 1.323 km².

Alegerea de a mări zona de explorare a fost rezultatul unei analize atente asupra datelor istorice înregistrate până acum, care au indicat o extindere a minereurilor polimentalice în nord-vestul și și sud-estul carierei. Ca urmare a activităților demarate, compania britanică își propune, în următorii ani, să dezvolte mina de la Mănăilă atât suprateran, cât și în subteran.

„Ceea ce ne dorim este să reușim să extindem durata de viață a minei de la Mănăilă cât mai mult posibil. Pentru companie, acest lucru se traduce printr-o serie de investiții substanțiale atât în infrastructura minei și a ceea ce este în jurul acesteia, cât și în ceea ce privește forța de muncă de aici. Politica Vast Resources de a colabora cu furnizori locali rămâne și ea valabilă, astfel că sperăm ca zona Iacobeni-Mănăilă în sine să cunoască o dezvoltare majoră,” a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources.

În 2016, Vast Resources a anunțat investiții majore în România pentru acest an și își propune să construiască la Mănăilă o instalație de flotație modernă și un laborator care va fi situat chiar în apropierea ansamblului minier, pentru ca operațiunile de exploatare să fie optimizate.

Despre Vast Resources:

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spațiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie și elemente de managementul riscului, care au scopul de a susține proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung. Astfel, Vast Resources a făcut cu ușurință tranziția de la o simplă companie de explorare la o companie minieră, cu un portofoliu de active de înaltă calitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava