MOPAN Suceava

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a făcut publică lista cu statusul solicitanților pentru programul IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru), conform evaluării realizate automat de sistem. Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a fost deschisă timp de 6 zile, în perioada 26-31 mai, pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro.

În total, au fost înregistrate 10.961 de înscrieri, dintre care 9.678 eligibile și 1.283 respinse automat de sistem, după cum urmează:

Statusul solicitanților pentru programul IMM AGRI-FOOD (download)

În cazul aplicanților care vor primi decizie de respingere în urma pre-evaluării automate, pot fi formulate contestații în termen de 2 zile calendaristice de la data transmiterii actului administrativ pentru neîndeplinirea condiţiilor din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, veridicităţii şi conformităţii celor înscrise în cererea de finanțare.

Contestația se va transmite către Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) de care aparține solicitantul prin intermediul aplicației electronice, termenul de soluționare fiind de 3 zile lucrătoare de la data primirii.

Ulterior, toți aplicanții acceptați, inclusiv în urma contestațiilor, sunt rugați să urmărească informațiile actualizate de pe platforma electronică granturi.imm.gov.ro. În limita bugetului alocat măsurii, vor fi transmise notificări privind admiterea la contractarea ajutorului de stat. Acestea se vor regăsi în contul solicitanților, care vor fi atenționați în acest sens și pe adresa de corespondență.

Procedural, aplicanții vor intra în aplicație, vor introduce codul IBAN al întreprinderii (cont curent sau cont de grant), vor încărca dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), vor descărca contractul de acordare a ajutorului de stat, îl vor semna cu semnătură electronică și îl vor reîncărca semnat și îl vor transmite în aplicație în maxim 5 zile calendaristice de la primire, dar nu mai târziu de data limită prevăzută în schema de ajutor – OUG nr. 61/2022, respectiv 30 iunie 2022.

Bugetul total alocat granturilor pentru capital de lucru este de 250.000.000 euro, iar plățile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava