Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat o invitație către români să parcurgă Ruta Unității Naționale din județul Alba. „Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, îmi face o deosebită plăcere să adresez tuturor românilor sincere urări de bine. Amintesc că această zi marchează un moment istoric important pentru identitatea noastră, mai exact, ziua în care am primit un nume. România! Țara noastră se poate mândri cu un patrimoniu cultural divers, iar județul Alba este unul atractiv, cu un portofoliu bogat în obiective istorice de prim rang, bine conservate, relevante pentru evenimentul pe care astăzi îl sărbătorim. Așadar, nu-mi rămâne decât să vă invit să porniți la drum spre Ruta Unității Naționale, să descoperiți o parte din istoria țării noastre și să vă bucurați de atracțiile turistice de care aceasta dispune”, a spus ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin Daniel Cadariu. El a adăugat că în fiecare an, la 24 ianuarie, se sărbătorește Unirea Principatelor Române, iar cu acest prilej, la împlinirea a 164 de ani de la înfăptuirea acestui eveniment istoric, atât el, cât și Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, îi invită pe români să pornească pe urmele eroilor neamului nostru, descoperind Ruta Unității Naționale 1848 – 1918 – 1922, din județul Alba, renumită pentru încărcătura istorică a meleagurilor.

„Aici aveți ocazia să vizitați câteva atracții turistice, cum ar fi: Câmpia Libertății, Piața 1.848, Catedrala Mitropolitană, Palatul Cultural Blaj, Catedrala Încoronării, Monumentul Marii Uniri, Casa Memorială Avram Iancu, Casa Velican, Muzeul Avram Iancu și multe altele.

De asemenea, dacă decideți să vizitați județul Alba, trebuie să știți că acesta dispune de numeroase posibilități de cazare, activități de agrement, precum tenisul, înotul, trasee pentru biciclete, precum și multe alte variante de a vă petrece timpul liber, în funcție de preferințele voastre”, a mai spus Cadariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava