Ministerul Culturii, condus de suceveanul Bogdan Gheorghiu, a fost autorizat de către Guvern să accepte donația imobilului Casa Vîrnav Liteanu din Liteni. Imobilul este înscris în Lista Monumentelor Istorice a județului Suceava. Casa boierească, ridicată în secolul XVIII, se află în prezent în proprietatea unui descendent al domnitorului Moldovei Ioniță Sandu Sturdza.

Ministerul Culturii urmează să încheie un contract de donație cu proprietarii, iar clădirea de patrimoniu va intra într-un amplu proces de restaurare.

„Casa Vîrnav-Liteanu, din orașul Liteni, ne dorim să devină un centru de pregătire pentru restauratori, coordonat de Institutul Național al Patrimoniului, care să contribuie la dezvoltarea și consolidarea meseriilor implicate în protejarea patrimoniului arhitectural, dar și la specializarea profesioniștilor din muzee și  instituții de cercetare”, a declarat Bogdan Gheorghiu. El a adăugat: „Județul Suceava va beneficia de investițiile necesare pentru dezvoltarea resurselor umane, investiții care îmi doresc să aibă reverberații atît la nivel național, cît și internațional”. „Este o moștenire a Bucovinei pe care vrem să o valorificăm și căreia să îi oferim utilitate în prezent și în viitor”, a mai spus ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava