Ministerul Educației și Cercetãrii, în parteneriat cu SPEAKINGS, lanseazã primul program integrat de public speaking pentru elevii și studenții din România, menit sã le dezvolte abilitãțile de comunicare în public, de organizare și structurare a informației.

În cadrul acestui parteneriat va fi disponibilã o platformã online dedicatã elevilor de liceu care se pregãtesc pentru probele orale ale examenului național de Bacalaureat. Liceenii vor avea astfel posibilitatea sã se înscrie și sã participe la cursuri online de public speaking pentru a-și îmbunãtãți abilitãțile de comunicare oralã.

De asemenea, vor exista și cursuri specifice de time management, public speaking, personal branding pentru studenți, în vederea unei mai bune pregãtiri în susținerea interviurilor de angajare. Proiectul va aduce în fața tinerilor invitați din mediul de business care sã le ofere perspective conectate la realitatea din mediul corporatist.

Totodatã, sãptãmânal, pe site-ul Ministerului Educației și Cercetãrii și pe pagina de Facebook a MEC va fi postatã „Pastila de Public Speaking”, realizatã de Andrei Dunuțã, trainer și fondator SPEAKINGS. Aceste materiale sunt destinate elevilor și studenților care doresc sã-și perfecționeze vorbitul în public, urmând a fi învãțați cum sã scape de trac de scenã sau cum pot capta mai ușor atenția publicului în momentul în care susțin un discurs.

Parteneriatul presupune și realizarea programului online SPEAKIDS Online Show. Mai exact, în fiecare sâmbãtã, de la ora 12.30, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetãrii și pe cea a SPEAKINGS, va fi transmis live SPEAKIDS Online Show – un program interactiv online pentru copiii cu vârsta cuprinsã între 7 și 12 ani, structurat în jurul a trei concepte importante în dezvoltarea unui adult responsabil, cu stima de sine și autonom: #Educație, #Inspirație și #Umor. Formatul programului constã în mai multe rubrici realizate de trei moderatori: Andrei Dunuțã, trainer de public speaking, Liana Pãtulea, psiholog și Alexandra Timofte, actor.

Trainerii SPEAKINDS îi vor învãța pe elevi diverse tehnici și strategii pentru o mai bunã comunicare în fața publicului, iar sãptãmânal vor exista activitãți educaționale și jocuri specifice pentru a-i determina pe copii sã punã în practicã informațiile primite pe grupul de facebook special creat Speakids. Formatul programului online de public speaking presupune și momente de interacțiune cu publicul, dar și cu invitați speciali din domenii precum artã sau educație financiarã.

,,Una dintre cele mai mari provocãri pe care oamenii o au atunci când vorbesc în public este tracul. Tocmai de aceea, elevii și studenții noștri trebuie sã își dezvolte astfel de abilitãți. Este firesc sã avem emoții atunci când vorbim în fața unei comisii de examen sau în fața unui public numeros, însã toate aceste temeri pot fi depãșite prin exercițiu. Împreunã vom exersa și îi vom ajuta pe elevi și studenți sã depãșeascã barierele vorbitului în public”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetãrii.

,,Misiunea SPEAKINGS este aceea de a susține educația și de a dezvolta România prin public speaking. Educație respirãm în fiecare zi, iar tinerii sunt un public special pentru echipa noastrã. Anul acesta avem în plan mai multe proiecte dedicate lor, de la copii la studenți, iar parteneriatul cu Ministerul Educației și Cercetãrii este un pas important pentru a pune bazele unei mișcãri naționale de învãțare dedicate lor. Cu atât mai mult în aceastã perioadã dificilã, ne dorim sã susținem tinerii și sã le aducem educația acasã, folosind toate instrumentele online pe care le avem”, a declarat Andrei Dunuțã, fondatorul SPEAKINGS.

Ziua de 1 mai va fi marcatã printr-o ediție specialã Teleșcoala, realizatã de Andrei Dunuțã.

Ministerul Educației și Cercetãrii și Speakings lanseazã un program de public speaking pentru elevi și studenți, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava