MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan sesizează Ministerului Sănătății deficitul de pesonal de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava precum și problemele legate de parcul auto uzat moral. El a făcut acest lucru într-o interpelare adresată ministrului de resort, Patriciu -Andrei Achimaș –Cadariu, prin care solicită măsuri urgente în vederea rezolvării problemelor.

”Nu este prima dată când sesizez responsabililor guvernamentali problemele grave cu care se confruntă sistemul public de sănătate de la nivelul județului Suceava. Trecând peste dotările materiale precare peste lipsa investițiilor la unitățile sanitare din județ de departe cel mai grav fenomen îl reprezintă deficitul acut de resurse umane din sistemul public. Dacă acest lucru viza până mai de curând doar spitalele municipale, policlinicile sau spitalul județean astăzi potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava deficitul de personal s-a acutizat și la nivelul Serviciului de Ambulanță ajungându-se la o situație extrem de gravă în care instituția nu poate onora toate urgențele în timpul prevăzut de regulamentele interne. Astfel, cel mai mare deficit se înregistrază în rândul medicilor (un deficit de 21 de medici), asistenților medicali (26 de asistenți) și al conducătorilor auto (55) la care se adaugă și o flotă de ambulanțe uzată fizic și moral în procent de peste 50%”, a spus Bălan.

El a cerut răspuns în scris la două întrebări. ”Cunoscând constrângerile bugetare din cursul anului 2016 dar și oportunitățile pe care ni le oferă fondurile europene nerambursabile vă rog domnule ministru să aduceți următoarele precizări: anticipați ca în cursul anului 2016 să aprobați modificarea statului de funcții de la nivelul SAJ Suceava în sensul suplimentării cu măcar câteva posturi a numărului de medici și personal auxiliar? Ați demarat demersuri în sensul înlocuirii cu ajutorul finanațărilor din fonduri europene nerambursabile a unei părți din flota de ambulanțe ale serviciilor județene de ambulanță?”, sunt întrebările la care Ioan Bălan așteapă răspuns în scris de la ministrul sănătății Patriciu -Andrei Achimaș -Cadariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava