Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat miercuri că susţine ideea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de a promova un proiect pentru dezvoltarea aeroportului Ştefan cel Mare în vederea asigurării condiţiilor pentru transporturi aeriene de tip carne în vederea dezvoltării exporturilor de carne în ţările arabe. Achim Irimescu şi Gheorghe Flutur au participat miercuri la o întâlnire organizată la Palatul Administrativ cu câteva sute de fermieri, agricultori şi primari din judeţul Suceava. Irimescu a declarat că în funcţie pe care o ocupă face eforturi extrem de mari pentru ca produsele româneşti să poată intra pe pieţele externe. Ministrul Agriculturii a spus că printre pieţele vizate pentru exporturi de carne sunt cele din ţările arabe. El a arătat că în perioada următoare oficiali din mai multe ţări arabe vor veni în România pentru discuţii cu privire la dezvoltarea importurilor de carne din ţara noastră, aceştia urmând să viziteze şi judeţul Suceava. „Facem eforturi foarte mari şi eu personal am reuşit să deschidem piaţa în Iordania. Sunt o mulţime de ţări arabe care nu au cum să producă, pentru că efectiv au piatră, şi s-au orientat către România. Urmează să vină ministrul din Arabia Saudită, pentru că eu vreau să deschid această piaţă pentru a reduce presiunea pe preţuri. Şi îl vom aduce şi aici în judeţul Suceava. De asemenea, vor mai veni şi oficială din Iordania, Kuweit, Qatar, şi chiar din Iran. Şi mă bucur că domnul preşedinte Gheorghe Flutur are o idee foarte bună cu acel proiect integrat, prin care să facem un hub pentru transporturi cargo, pentru a exporta carcase de carne”, a spus Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii a subliniat că exportul de carcase de carne reprezintă o soluţie mult mai bună pentru România, comparativ cu exporturile de animale vii. „Asta deoarece valoarea adăugată rămâne în ţară. Dăm de lucru românilor noştri de aici, nu acolo unde sunt sacrificate. Avem şi abatoare şi nu ar fi probleme în acest sens”, a arătat ministrul agriculturii. Achim Irimescu a precizat că are în vedere şi deschiderea de noi pieţe pentru export în state precum SUA, Japonia sau Coreea de Sud. „Facem eforturi foarte mari în acest sens. Vreau să precizez că de ani de zile eu am luptat să deschid piaţa din Turcia, pentru a duce carnea de bovinele din România pe această piaţă. Cu Turcia mai am o singură problemă, pe carnea de ovine. Dacă reuşesc şi acolo în sfârşit am reuşit un lucru foarte mare. Pentru că preţul la carnea de vită şi ovine în ţările arabe este de cel puţin două ori mai mare comparativ cu România”, a mai declarat Irimescu. El le-a transmis fermierilor suceveni că pentru a reuşi să-şi valorifice produsele pe aceste noi pieţe, un lucru extrem de important pe care trebuie să-l înţeleagă este acela că va trebui să se asocieze.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul întâlnirii de miercuri că este convins că fermierii suceveni vor înfiinţa asociaţii puternice, care să permită să furnizeze produse pe pieţele externe. „Aici în Suceava avem un aeroport modernizat şi vom putea ieşi pe pieţele externe. Am vorbit cu domnul ministru despre un proiect mai vechi pe care l-am avut, şi anume să începem un proiect pilot cu exporturi de carne de oaie”, a spus Flutur. Şeful administraţiei judeţene a adăugat că are în vedere un proeict de modernizare a Aeroportului ”Ştefan cel Mare”, în sensul amenajării unui nou terminal pentru transporturi de tip cargo, astfel încât producătorii suceveni să-şi poată vinde produsele direct, la preţuri reale, pe pieţele externe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava