MOPAN Suceava

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin Daniel Cadariu, a anunțat că în Camera Deputaților s-a adoptat prelungirea termenul de depunere a raportului de progres de către beneficiarii Măsurii 1 și Măsurii 2 până la 30 aprilie.

Constantin Daniel Cadariu a arătat că modificarea Ordonanței de Urgență nr. 130/2020 s-a aflat în procedură legislativă în Parlamentul României, urmărindu-se repunerea în termen a beneficiarilor care au depășit perioada limită de transmitere a raportului de progres, respectiv 90 de zile pentru Măsura 1 – Microgranturi și 180 de zile pentru Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru. Termenul începe odată cu efectuarea plății ajutorului financiar.

„Dacă termenul este depășit, conform cadrului legal în vigoare, beneficiarii sunt nevoiți să returneze granturile acordate, fiind declanșată astfel procedura de recuperare a ajutorului acordat împreună cu dobânzile aferente”, a precizat Cadariu. El a mai spus că în acest moment, aproximativ 3.900 de beneficiari ai Măsurii 1 nu au îndeplinit toate obligațiile din contract, aplicându-se sancțiunea de rambursare a granturilor în valoare de 2.000 euro, precum și alți aproximativ 3.330 de beneficiari ai Măsurii 2.

Ministrul antreprenoriatului și turismului a spus că miercuri, 30 martie a.c., actul normativ a fost trimis la Președintele României spre promulgare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava