Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a fost prezent marți, 01 martie a.c., la Oradea, pentru o nouă rundă de consultări regionale cu reprezentații mediului de afaceri și ai turismului, de această dată din județul Bihor. Întâlnirea, organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, a vizat identificarea problemelor specifice pe care operatorii economici din zonă le întâmpină în activitate, precum și propunerile de soluții care le-ar putea diminua sau elimina.

„Promovarea și dezvoltarea județului Bihor ca destinație turistică atractivă și sustenabilă, dar și a unui mediul antreprenorial competitiv pe termen lung, funcțional din toate punctele de vedere, necesită în primă instanță o inventariere a problemelor care pun piedici în activitățile curente. Din acest motiv mă aflu aici și continui seria de consultări regionale, demers care îmi permite să pot aprofunda, alături de principalii actanți de pe piață și factorii decidenți locali, oportunitățile de rezolvare a acestor dificultăți”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Discuțiile au abordat teme precum creșterea substanțială, din ultima perioadă, a prețului energiei și a materiilor prime, lipsa resurselor umane, dificultățile în formarea profesională în turism, precum și simplificarea birocrației pentru importul de forță de muncă extra-comunitară, compensarea pierderilor suferite anul trecut, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia COVID-19 și, nu în ultimul rând, valorificarea unor forme de turism de nișă pentru consolidarea destinației România pe piețele internaționale.

Dialogul a fost încheiat într-o notă pozitivă și optimistă, participanții exprimându-și mulțumirea față de deschiderea manifestată de demnitar.

La întâlnire au fost prezenți Florin Birta, primarul municipiului Oradea, Mihai Jurca, city manager al Municipiului Oradea, Mircea Miheștean, director executiv al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului Cluj-Napoca și Alina Toie, director general al Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava