Concert pascal
MOPAN Suceava

Sala Mare a Teatrului Național ”I.L Caragial” București și-a schimbat numele în Sala Ion Caramitru în urma propunerii făcute de ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu.  Ceremonia a avut loc astăzi în prezența premierului Florin Cîțu și a ministrului culturii.

”A fost un privilegiu să pot participa astăzi la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari a Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, în Sala Ion CARAMITRU.

Alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru am făcut un gest de normalitate. Astfel, ne asigurăm că moștenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generațiile viitoare.

Atât din poziția sa de ministru al Culturii, de manager al Teatrului Național „I. L. Caragiale” București sau de actor, s-a pus în slujba excelenței și a schimbat realitatea cunoscută. Numele său este strâns legat de patrimoniul românesc și de modul în care astăzi ne raportăm la păstrarea și valorificarea lui, de UNITER al cărei președinte a fost ales chiar din 1990 de la constituirea acestei uniuni teatrale, dar și de Gala pe care o prezenta în fiecare an și, nu în ultimul rând, de Revoluția din 1989.

Acest nume este legat însă și de capacitatea extraordinară de a aduce oamenii împreună, de a crea idealuri, de a genera amintiri. Sunt convins că toți l-am privit pe omul Caramitru cu admirație și îmi doresc ca toți cei care vor păși în Sala Ion Caramitru să îi cinstească memoria prin aprecierea teatrului și prin aplauze, așa cum și maestrul și-ar fi dorit.

Talentul său a marcat fiecare rol interpretat și l-a făcut cunoscut dincolo de granițele țării.

Uneori, poate cuvintele sunt de prisos, dar e modul nostru de a recunoaște valoarea și moștenirea lăsată de titanii cu care am avut norocul să fim contemporani.

Mulțumim, Pino Caramitru!”, a transmis Gheorghiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava