MOPAN Suceava

Un pod nou peste pârâul Suceviţa din comuna Marginea, început în anul 2007, a fost inaugurat joi în prezenţa ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a prefectului Florin Sinescu şi a altor oficialităţi şi parlamentari suceveni. După tăierea panglicii inaugurale, primarul din Marginea, Ioan Onufrei, a ţinut să precizeze că valoarea investiţiei pentru realizarea acestui pod, din zona Moara Băcală, a fost de 1,057 milioane de euro. Ioan Onufrei a arătat că fondurile au fost folosite atât pentru construcţia podului, cât şi pentru lucrări de amenajare şi regularizare a albiei pârâului Suceviţa, dar şi pentru betonarea a două tronsoane de drum care fac legătura cu DN 17A şi un drum judeţean din această comună.

„Construcţia podului de la Moara Băcală de către firma Civica nu a fost lipsită de obstacole, lucrările fiind afectate de inundaţiile din 2008 şi 2010. fiind necesară schimbarea soluţiei tehnice faţă de situaţia prevăzută iniţial în proiect. Mai mult, în perioada 2010 – decembrie 2013, finanţarea acestei lucrări a fost întreruptă, fiind reluată odată cu lansarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Şi vreau să precizez că finalizarea lucrărilor la acest pod se datorează sprijinului constant şi substanţial pe care l-am priit de la Consiliul Judeţean Suceava, prin preşedintele Cătălin Nechifor, de la premierul României Victor Ponta şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a spus Ioan Onufrei. El a amintit şi de faptul că pentru prevenirea inundaţiilor, în Marginea au fost realizate investiţii din fonduri guvernamentale pentru amenajarea pârâului Suceviţa, respectiv realizarea unui canal cu o lungime de 1.400 de metri, apărări de maluri pe 1.100 de metri, valoarea totală fiind de 26 de milioane de lei.

Invitată să se adreseze mărginenilor prezenţi la inaugurarea acestui pod, ministrul pentru Ape şi Păduri, Doina Pană, i-a transmis primarului că lucrurile pe care le-a făcut în Marginea pot constitui exemple de bună practică şi pentru alte localităţi. „Vorbeaţi de implicarea Consiliului Local , a Consiliului Judeţean, a parlamentarilor şi a Guvernului. Numai aşa în echipă se poate. Iar un primar aşa destoinic ca dumneavoastră nu trebuie decât să tragă de mânecă autorităţile, care pe verticală să ajungă unde trebuie şi proiectele să vă fie sprijinite. Şi vreau să spun că marile bătălii pe care le purtăm acum cu inundaţiile nu mai sunt cu râurile, ci cu pâraiele, şi asta din cauza schimbărilor climatice, şi astfel de investiţii precum cele din Marginea sunt extrem de importante. Şi eu vă asigur de tot sprijinul meu şi vă felicit pentru tot ce faceţi”, a spus Doina Pană.

Sprijinul guvernamental pentru finalizarea acestei investiţii a fost evidenţiat de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a ţinut să aprecieze modul în care s-a lucrat în echipă, şi anume între administraţia locală, Consiliul Judeţean şi Guvern. „Eu mulţumesc pentru că lucrăm foarte bine în echipă, şi să ştiţi că dacă premierul Victor Ponta nu ne dădea bani degeaba uşa era deschisă la mine, că bătea vântul. Dar eu vreau să-i mulţumesc personal premierului pentru că nu a uitat că e din Bucovina, pentru că are bunici, se trage din Pârteştii de Jos, şi lucrul acesta îl simţim cu toţii”, a spus Nechifor. La rândul său, prefectul Florin Sinescu a subliniat faptul că această investiţie a fost în cele din urmă finalizată, după 7 ani de la începerea ei, el adăugând că apreciază în mod deosebit şi faptul că primarul Ioan Onufrei intenţionează să realizeze un proiect strategic pentru Marginea, şi anume amenajarea unei rute ocolitoare a comunei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava