MOPAN Suceava

Muzeul Bucovina devine astăzi oficial Muzeul Național al Bucovinei prin aprobarea în ședința de Guvern a Hotărârii de schimbare a denumirii, a anunțat ministrul culturii Bogdan Gheorghiu. El a arătat că demersul inițiat de Consiliul Județean Suceava și susținut de către Ministerul Culturii reprezintă un pas de reconfirmare a titulaturii de muzeu de importanţă naţională, titulatură acordată primit prin HG 611/21 August 2019.

În opinia sa succesul pentru obținerea statutului și denumirii de Muzeu Național se datorează în primul rând echipei manageriale a Muzeului Bucovinei și a parteneriatului puternic cu instituția Consiliului Județean reprezentată de domnul președinte Gheorghe Flutur.

“Eforturile Muzeului Național al Bucovinei reprezintă de 120 de ani un model de bune practici și un simbol în ceea ce privește contribuția avută la cercetarea, conservarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural național. Garantez pe această cale că voi fi un susținător permanent al Muzeului Național al Bucovinei, care este un promotor al standardelor înalte în proiectele și programele muzeale și pe care le onorează cu mare responsabilitate față de bucovineni și față de români”, a încheiat Bogdan Gheorghiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava