Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul USRPLUS Suceava, Gheorghiță Mîndruță, l-a interpelat pe ministrul mediului, Tanczos Barna, în privința accesului populației la lemnul de foc necesar încălzirii locuințelor. El a arătat că deși Legea nr. 287/08.12.2021 produce efecte începând cu data de 1 decembrie 2021, în prezent, populația care dorește să achiziționeze de la ocoalele silvice material lemnos pentru încălzirea locuințelor, se lovește de refuzuri.

”Mai mult decât atât, reprezentanții ocoalelor silvice afirmă că nu există o asemenea formă de vânzare, iar populația se vede nevoită să apeleze la samsari, pentru a-și încălzi locuințele pe timpul iernii.  Acest lucru contribuie la agravarea unui fenomen pe care statul român încearcă, pe hârtie, să îl combată, și anume tăierile ilegale de lemn. În acest context, am adresat Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul TÁNCZOS Barna, următoarele întrebări:

– Care este modalitatea concretă prin care cetățenii care achiziționează lemn de foc vor beneficia de prevederile Legii nr. 287/2021?

– A emis și a comunicat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor normele de aplicare ale acestei legi către instituțiile competente?

– Având în vedere că legea produce efecte de la data de 1 decembrie 2021, se vor aplica în mod retroactiv prevederile acestei legi și pentru populația care a achiziționat deja lemn de foc după această dată?”, a spus Mîndruță.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava