MOPAN Suceava

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, a fost prezent astăzi în județul Suceava la invitația liderului județean al PSD, seantorul Ioan Stan și a președintelui organizației de pensionari a PSD, Mișu Gafencu. El a avut o întâlnire la Frasin cu peste 500 de suceveni de vârsta a treia. Marius Budăi a transmis de la Suceava că procesul de calculare a pensiilor aflat în derulare va determina o creștere a veniturilor pensionarilor în marea majoritate a cazurilor și nicio pensie nu va fi diminuată.

Comunicat de presă

”Dl Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, a răspuns invitației d-lui senator Ioan Stan, președintele organizației județene PSD și a d-lui Mișu Gafencu, președintele OPSD Suceava, de a se întâlni cu sucevenii de vârsta a treia.

La întâlnirea ce a avut loc astăzi la Frasin, ministrul Marius Budăi a prezentat celor peste 500 de participanți stadiul îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare al PSD privind calitatea vieții pensionarilor.

Dl Marius Budăi a arătat că în ultimii doi ani guvernarea PSD a asigurat, conform promisiunilor făcute, o creștere substanțială a punctului de pensie (de la 816 lei în 2016, la 1100 lei în 2018 și la 1265 lei în septembrie 2019), o creștere substanțială a pensiei minime garantate (la 640 de lei în prezent, până la 704 lei în septembrie 2019 și până la 775 lei în 2020). Dumnealui a prezentat și alte măsuri luate în favoarea celor de vârsta a treia precum neimpozitarea pensiilor mici și scutirea de la plata contribuției pentru asigurarea de sănătate, creșterea gradului de accesibilitate la medicamente compensate cu 90% prin mărirea plafonului de venituri de la 700 de lei la 990 de lei.

”Domnul ministru a ținut să pună capăt speculațiilor tendențioase promovate de reprezentanții PNL și USR în spațiul public prin care aceștia încearcă să inducă ideea că această creștere a pensiilor nu este sustenabilă”

De asemenea, dl ministru a ținut să pună capăt speculațiilor tendențioase promovate de reprezentanții PNL și USR în spațiul public prin care aceștia încearcă să inducă ideea că această creștere a pensiilor nu este sustenabilă. Dumnealui  a demonstrat că acest lucru este posibil datorită măsurilor luate de Guvernul PSD: creșterea salariilor, creșterea record a numărului de salariați în ultimii doi ani (cu peste 230 000), scăderea record a șomajului (3,19%).  Chiar și fondul de pensii devine în 2019 excedentar.

În același timp dl ministru i-a asigurat pe cei prezenți că procesul de calculare a pensiilor aflat în derulare va determina o creștere a veniturilor pensionarilor în marea majoritate a cazurilor și nicio pensie nu va fi diminuată.

”Senatorul Ioan Stan consideră mai mult decât inacceptabile și de netolerat afirmațiile colportate pe rețelele de socializare prin care simpatizanți ai USR-ului sau ai PNL-ului, cu un limbaj ireverențios, neagă dreptul la exprimare politică a vârstnicilor”

Președintele Ioan Stan a mulțumit celor prezenți pentru implicarea permanentă în activitatea Partidului Social Democrat, a afirmat că este onorat și bucuros că PSD acordă o atenție prioritară bunăstării celor de vârsta a treia – cei care, în definitiv, au contribuit esențial la construirea României de azi și mai ales au făcut posibilă, acum 30 de ani, instalarea democrației și a liberei exprimări în România, iar acest fapt ar trebui să fie conștientizat în primul rând de generațiile tinere care se bucură de toate libertățile unui stat democratic. Senatorul Ioan Stan consideră mai mult decât inacceptabile și de netolerat afirmațiile colportate pe rețelele de socializare prin care simpatizanți ai USR-ului sau ai PNL-ului, cu un limbaj ireverențios, neagă dreptul la exprimare politică a vârstnicilor”.

Departamentul de comunicare al PSD Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava