MOPAN Suceava

Ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu a vizitat vineri Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, anunţând că va sprijini continuarea investiţiilor în această unitate spitalicească. Nicolae Bănicioiu a vizitat Unitatea de Primire a Urgenţelor, Blocul Operator, secţia de Neurologie şi noua Unitate de Urgenţe Neurovasculare. Ministrul sănătăţii a declarat că Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” ar putea să primească un al doilea tomograf, cu sprijinul ministerului pe care îl conduce. Bănicioiu a spus că Spitalul Judeţean ar putea fi inclus şi în programul naţional de tromboliză, pentru tratarea performantă a accidentelor vasculare cerebrale, însă în situaţia în care acestă unitate va îndeplini cerinţele cerute de Ministerul Sănătăţii. Nicolae Bănicioiu a arătat căd in punctul său de vedere, după ce a văzut investiţiile făcute, Spitalul Judeţean e la standardele pe care le-a solicitat Ministerul Sănătăţii. Făcând referire la investiţiile din spital, Nicolae Bănicioiu spus că „circuitele sunt funcţionale, igiena este la locul ei, medicaţia nu lipseşte, fiind asigurată în proporţie de 100%. Nu am alte remarci de făcut, când găseşti lucruri bune nu prea ai de comentat. Nu m-aş feri de data asta să adresez felicitări”. Ministrul sănătăţii a apreciat şi modul în care este condus Spitalul Judeţean considerând că există o colaborare bună între manager şi directorul economic, adăugând că estrem importantă este şi implicarea Consiliului Judeţean pentru investiţii şi alocarea fondurilor necesare.

Nicolae Bănicioiu a adăugat că Spitalul Judeţean a fost inclus din luna mai a.c. în programul naţional de anestezie-terapie intensivă al Ministerului Sănătăţii. Ministrul sănătăţii a explicat că acest lucru înseamnă suplimentarea stocului de medicamente şi a dotărilor pentru pacienţii aflaţi în situaţii critice.

Alături de ministrul sănătăţii la vizita la Spitalul Judeţean au fost prezenţi şi preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele acestei instituţii, Alexandru Rădulescu, prefectul Florin Sinescu, managerul Spitalului Judeţean, Vasile Râmbu, directorul medical Tiberius Brădăţan, dar şi parlamentarii Ovidiu Donţu şi Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava