MOPAN Suceava

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a participat, în data de 9 noiembrie 2018, la reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe în format Comerț (CAE-Comerţ), desfășurată la Bruxelles, Belgia.

Reuniunea a urmărit explorarea stadiului și a perspectivelor negocierilor comerciale multilaterale/plurilaterale desfășurate sub egida Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), în contextul actual dificil, marcat de crizele cu care se confruntă organizația și de tensiunile comerciale dintre anumiți membri OMC.

În același context, al promovării multilateralismului și consolidării relațiilor comerciale la nivel global, miniștrii comerțului din statele membre UE au dezbătut stadiul negocierilor comerciale curente dintre UE și state terțe, precum și implementarea acordurilor deja convenite, pe baza prezentării Raportului anual al Comisiei Europene privind implementarea Acordurilor de Comerț Liber pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017 de către comisarul pentru comerț, Cecilia Malmström.

De asemenea, a fost abordat subiectul relațiilor comerciale dintre UE și SUA, cu accent pe implementarea Declarației Comune UE-SUA adoptate la data de 25 iulie a.c. de către Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Președintele american, Donald Trump.

„România susține eforturile Comisiei Europene în procesul de negociere pentru reformarea OMC, ca instrument esențial pentru un comerț liber, care generează dezvoltare, sustenabilitate și încredere în relațiile internaționale”, a declarat Ștefan Radu Oprea.

În marja reuniunii CAE- Comerţ, ministrul român a avut o serie de întrevederi cu omologi din statele membre, pe parcursul cărora a discutat teme de interes comun, din perspectiva viitoarei Președinții române a Consiliului UE în 2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava