MOPAN Suceava

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat că suma alocată anul acesta pentru drumurile naționale din județul Suceava este de 26,47 milioane de lei. Aceasta după ce deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, i-a transmis o întrebare ministrului Cătălin Drulă, prin care a dorit să afle dacă în programul de reparații prevăzut pentru acest an sunt alocate fonduri pentru refacerea carosabilului afectat de pe raza județului Suceava, dar și dacă sunt șanse ca podul care traversează râul Suceava la Milișăuți să fie refăcut în acest an.

Pentru început, ministrul transporturilor i-a transmis deputatului PNL de Suceava că la finalul sezonului rece au fost efectuate lucrări de reparații pe drumurile naționale din județ, acolo unde situația a impus acest lucru, pentru menținerea unei stări de viabilitate corespunzătoare a acestora. În ceea ce privește podul de peste râul Suceava, din zona DN 2H, ministrul a spus că circulația a fost restricționată anul trecut. El a precizat că la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se află în derulare procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări pentru refacerea podului. „Documentația este în curs de aprobare la Consiliul de Conducere al Administratiei Naționale „Apele Române”. Ulterior obținerii avizelor și aprobărilor legale, prestatorul va întocmi proiectul tehnic și detaliile de execuție. Execuția lucrărilor va începe după obținerea avizelor, aprobarea proiectului și aprobarea finanțării de către Ministerul Transporturilor”, a informat ministrul Cătălin Drulă.

El mai adăugat, legat de drumurile naționale din județ, că la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri lași se află în derulare procedura de atribuire a acordului cadru pentru execuția de covoare asfaltice cu terți. Cătălin Drulă a mai spus că în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2021, CNAIR derulează Programul de punere în ordine a rețelei de autostrăzi și drumuri naționale principale cu un volum de trafic ridicat. El a explicat că acest program presupune acțiuni precum badijonări pe suprafețe poroase, colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast etc., îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmătari și desfundări șanțuri și rigole, defrișări plantații pe zonă și în spatiile verzi.

De precizat că din totalul sumei de 26,47 milioane de lei, pentru turnarea de covoare bituminoase pe DN 17 va fi alocată o sumă de 10,412 milioane de lei, iar pentru lucrări de reciclare in situ pe DN 17A va fi alocată suma de 6,63 milioane de lei.

Ministrul Transporturilor i-a răspuns deputatului Angelica Fădor că pentru drumurile naționale din județ s-au alocat 26,47 milioane lei, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava