Concert pascal
MOPAN Suceava

Atmosferă de mare meci pe stadionul ”Areni” la revenirea unei formații de prim eșalon valoric la Suceava după nouă ani. Cei peste 4.500 de spectatori care au venit la întâlnirea din cadrul șaisprezecimilor Cupei României dintre Rapid CFR Suceava și Gaz Metan Mediaș nu avut ce regreta pentru că au văzut 120 de minute fotbal adevărat și ca bonus au următir pe viu o victorie mare a grupării sucevene. Jucătorii pregătiți de antrenorul Bogdan Tudoreanu și-au depășit condiția, au luptat până la capăt, s-au sacrificat pe teren și efortul lor a fost încununat cu o calificare de senzație în optimile Cupei României la fotbal.

Fotbaliștii suceveni au început destul de timorați disputa cu ocupanta locului 8 în Liga I, Gaz Metan Mediaș. Oaspeții au controlat jocul la mijlocul terenului și și-au încercat șansa cu câteva șuturi periculoase, apărate însă de bravul portar Rohețki. Treptat jocul a devenit mai echilibrat, dar sucevenii au reușit să trimită balonul periculos către poarta apărată de goalkeepr-ul Buchta doar o singură dată, ”trasorul” lui Mircea Negru fiind apărat de portarul medieșean.

La pauză scorul a fost egal, 0-0, dar sucevenii și-au dat seama că au șansa unei victorii istorice. Partea secundă o meciului dintre Rapid CFR Suceava și GazMetan Mediaș a fost una de luptă, ambele grupări, la fel ca doi pugiliști de categoria grea în ring, căutând lovitura decisivă. Cei doi portari au avut pe rând ceva emoții, însă defensivele celor două formații au rezistat.
După 90 de minute de joc epuizant, au urmat cele 30 de minute de prelungire. Jocul a căpătat accente dramatice deoarece ambele echipe efectuaseră cele trei schimbări permise de regulament și în consecință orice accidentare ar fă făcut ca una din combatante să evolueze cu un jucător mai puțin pe teren. Primele 15 minute de prelungire nu au adus nimic nou pe tabela de marcaj.
În minutul 113 însă, avea să se petreacă cea mai frumoasă fază a meciului dintre Rapid CFR Suceava și Gaz Metan Mediaș. Semeghin aruncă o minge de angajament pentru Mircea Negru, vârful de atac sucevean izbutind să-l depășească tehnic pe masivul și valorosul fundaș sibian Trtovac, pentru ca apoi să paseze inpirat în banda dreaptă la Daniel Bălan. Neobositul fundaș sucevean centrează căte celălalt atacant sucevean, Matei, acesta încercând o execuție din voleu cu piciorul stâng. În urma acestui șut deviat mingea ajunge la același Mircea Negru care din 3-4 metri reia în plasa porții medieșene. Delir în tribune și 1-0 pentru Rapid CFR Suceava în duelul cu Gaz Metan Mediaș. Mai mult chiar, fundașul Trtovac se accidentează și oaspeții au jucat ultimele șapte minute de meci în 10 jucători.

Sucevenii se baricadează în apărare și resping la sacrificiu toate baloanele trimise în careul lor și se impun în șaisprezecimile Cupei României în fața echipei de Liga I, Gaz Metan Mediaș. Victoria a fost una extrem de meritată și dorită, eliminarea din minutul 120 a lui Semeghin nemaicontând foarte mult. Toată ehipa suceveană și conducerea tehnică și administrativă merită felicitări pentru o calificare magnifică în optimile Cupei României. În mod normal, meciul din faza optimilor va avea loc tot pe stadionul ”Areni”, singura problemă fiind legată de eventuala televizare a partidei.

Rapid CFR Suceava: Rohețki – D.Bălan, Plecanciuc, Semeghin – ,Ferariu, Apostol, Sumanariu – Marinkovic, Matei, M.Negru. Au mai jucat: Golofca, Velescu și Burcea.
Gaz Metan Mediaș: Buchta – Crețu, Trtovac, Muth, Romeo Roberto – Todea, Enescu, Curtean, Fl.Dan – Llulaku, Buziuc. Au mai evoluat: Ciprian Petre, Iulian Cristea și Dan Roman.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava