Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul l-a demis pe Constantin Harasim din funcția de prefect de Suceava. Decizia a fost luată astăzi. În locul lui Constantin Harasim a fost desemnată, cu caracter temporar, șefa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Mirela Adomnicăi. Domnul Harasim a fost numit prefect de Suceava în martie 2015, cu susținerea ALDE. Mirela Adomnicăi este membru PSD.

Viitorul prefect al județului Suceava a mai deținut funcția de deputat din partea PSD Suceava, fiind aleasă în legislatura 2004 – 2008. Anterior acestei perioada, între anii 2003 și 2004 a mai deținut postul de director executiv al Agenției Teritoriale a Taberelor și Turismului Școlar Suceava. După ce și-a încheiat mandatul de deputat, Mirela Adomnicăi a preluat, din 2009 și până în 2010, funcția de director executiv al Casei Județene de Pensii Suceava, după care, din 2010 și până în februarie 2013 a ocupat postul de director executiv adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava. Apoi, din 2013 și până în prezent, Mirela Adomnicăi a ocupat funcția de director al acestei instituții.

Noul prefect al județului Suceava va prelua acest post cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, când va fi organizată ceremonia de predare a funcției de către Constantin Harasim, și preluarea acesteia și depunerea jurământului de către Mirela Adomnicăi. Aceasta este membru al PSD Suceava, urmând să-și dea demisia din partid după preluarea conducerii Prefecturii.
Mirela Adomnicăi este licențiată în științe juridice, absolvind cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Viitorul prefect mai are două masterate în management politic și administrație publică.
Trebuie spus că în ședința de astăzi a Guvernului nu a fost luată nici o decizie în ceea ce-l privește pe actualul subprefect al județului Suceava, Ionuț Crețuleac. Acesta fiind menținut în continuare în funcție.
În ceea ce-l privește pe Constantin Harasim, acesta a preluat conducerea Prefecturii Suceava în luna martie 2015, anterior el mai ocupând postul de subprefect, din mai 2012 și până în martie 2014. Ulterior, el a fost numit din nou în postul de subprefect în luna martie 2015, iar la scurt timp de la această decizie a fost avansat în postul de prefect al județului Suceava.
După decizia de miercuri a Guvernului, Constantin Harasim ne-a declarat că este mulțumit de activitatea pe care a avut-o în funcția de prefect, precizând că la final de mandat lasă o instituție funcțională și cu o activitate performantă. „Sunt mulțumit că am ajuns în acest moment în carte predau ștafeta. Au fost aproape doi ani și plec mulțumit, chiar peste așteptări, pentru că atunci când am fost numit prefect mă gândeam că voi ocupa această funcție o perioadă de un an de zile.
Consider că am reușit să aduc echilibru în activitatea din Prefectură și să așez lucrurile neconforme care existau când am fost numit prefect. Am întărit punctele forte ale instituției, respectiv compartimentul și serviciul juridic, extrem de important în activitatea Prefecturii”, a spus Constantin Harasim la finalul mandatului de prefect. El a ținut să evidențieze în mod special activitatea Prefecturii de control al legalităților actelor emise de unitățile administrativ teritoriale. „Exercitând un control riguros al Hotărârilor de Consiliu Local și al dispozițiilor de primar am preîntâmpinat apariția unor probleme”, a explicat Harasim. El a arătat că dacă în anul 2015 s-a făcut o reorganizare a activității Prefecturii pentru corectarea unor probleme semnalate de Corpul de Control al Guvernului, anul 2016 a avut două mari provocări, respectiv alegerile locale și cele parlamentare.
Constantin Harasim a spus că din punctul său de vedere, prin modul în care au fost organizare, alegerile de anul trecut au fost cele mai corecte de după anul 1989. „Ca prefect am avut de gestionat și problema municipiului Rădăuți, care a rămas fără primar și Consiliul Local, problemă pe care am preluat-o de la începutul mandatului. În cele din urmă am reușit să o rezolvăm, cu toate că dacă era respectată legea, iar Guvernul de atunci conform propunerii făcute de noi organiza alegeri parțiale totul se putea debloca mai repede”, a declarat Constantin Harasim. El a subliniat că îl bucură faptul că la finalul acestui mandat „pleacă cu fruntea sus” din Prefectura Suceava, ținând să mulțumească în mod special tuturor angajaților din instituția pe care a condus-o. „Mă bucură că am ajuns la un final corect, și că plec cu fruntea sus din această funcție pe care viața mi-a oferit-o. Bucuria mea e mai mare la final comparativ cu momentul începutului. Atunci a fost o onoare să fiu numit prefect, dar știam că voi avea o perioadă grea. Acum acea neliniște a dispărut. Acum las o instituție perfect funcțională și bine organizată, cu oameni bine pregătiți. Și sper să fiu bine înțeles și de primari, pentru că le-am dosit binele și în acest context am acționat pentru respectarea legii”, a încheiat Constantin Harasim.

Mirela Adomnicăi este noul prefect al județului Suceava, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava