MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că social democrații susțin reintroducerea cât mai rapidă a voucherelor de vacanță, care și-au dovedit eficiența, dar și acordarea sprijinului pentru depășirea pandemiei.

Mirela Adomnicăi a precizat că PNL trebuie să înțeleagă realitatea că sprijinirea acestui sector nu e o cheltuială, ci o investiție care, făcută cu cap, aduce beneficii.

„România are nevoie vitală de un sector HORECA bine susținut și dezvoltat pentru a-și atinge potențialul turistic. Voucherele de vacanță, cu valoarea de 1450 de lei/persoană,  acordate bugetarilor au adus, cât timp s-au acordat, beneficii importante industriei turismului.

Fiecare leu investit în voucherele de vacanță generează 0,51 lei la produsul intern brut al României, iar la fiecare 64.359 de lei direcționați pentru voucherele de vacanță se creează și se menține un loc de muncă”, a spus Adomnicăi. Ea a adăugat că pentru angajați, voucherele de vacanță asigură creșterea venitului disponibil și a nivelului de trai, îmbunătățirea stării de sănătate fizică și psihică, creșterea productivității și disciplinei muncii, creșterea calității vieții prin diversificarea bugetului de consum, precum și dezvoltarea culturii unei alimentații sănătoase.

„De asemenea, pentru angajatori, ele asigură reducerea costului forței de muncă, îmbunătățirea productivității muncii și reducerea absenteismului; creșterea motivării și loialității salariaților; creșterea retenției de personal, dar și creșterea responsabilității sociale față de angajat”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Mirela Adomnicăi a mai declarat că voucherele de vacanță au determinat autorizarea, deci fiscalizarea a circa 3.000 de structuri de cazare, pensiuni, vile și apartamente.

În același timp, Adomnicăi a arătat că voucherele sprijină mediul privat, deoarece peste 95% dintre furnizorii de turism aparțin mediului privat.

„PSD semnalează încă odată că guvernarea actuală, în pofida angajamentelor, n-a făcut nimic pentru susținerea HORECA. Nici măcar în pandemie! Și acum stau blocați în conturi banii de care această industrie ar fi avut nevoie ca de aer”, a încheiat Mirela Adomnicăi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava