Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul PSD Suceava pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Suceava, și-a prezentat, vineri, principalele obiective pentru această funcție, în cadrul lansării candidaților social democrați la alegerile locale. Mirela Adomnicăi a spus că nota predominantă sub care vrea să își ducă mandatul de președinte al Consiliului Județean este echilibrul. Adomnicăi a spus că PSD trebuie să câștige alegerile pentru Consiliul Județean pentru a da județului o administrație eficientă. „O administrație este eficientă mai ales atunci când comunitatea trece prin momente dificile și nu atunci când anunți proiecte grandioase care nu se realizează. Ori dacă este ceva foarte clar referitor la perioada de carantinare prin care a trecut Suceava, putem spune că toate lucrurile care s-au întâmplat atunci nu au fost un accident ci au fost consecința unei administrații ineficiente”, a declarat Mirela Adomnicăi. Ea a mai adăugat că în calitate de președinte al Consiliului Județean vrea ca fiecare localitate să se simtă ca fiind centru al județului. „Și voi acționa în calitate de președinte al CJ Suceava astfel încât fiecare localitate, indiferent de apartenența politică a primarului care o conduce să facă parte și să își aducă contribuția la bunăstarea județului. Nici un primar nu va fi hăituit și nici nu va fi ignorat. Nici un primar nu va fi racolat. Iar fondurile publice județene vor fi alocate în funcție de priorități și pe bază de proiecte”, a spus candidatul PSD pentru președinția CJ Suceava. Ea a dat asigurări că „autoritarismul” va fi înlocuit de implicare alături de oameni și în același timp se va lupta să apăr demnitatea sucevenilor.

„Vă promit că voi ține cu Suceava oriunde voi merge. Imediat după preluarea mandatului mi-am propus să adopt un proiect de reconstrucție a imaginii județului Suceava la nivel național. Pentru că imaginea județului a avut foarte mult de suferit în acea perioadă în care municipiul Suceava, comunele limitrofe au fost în carantină. Acest lucru se simte nu doar din ce vedem cu toții din discursul mediatic la nivel național, ci se simte mai ales din starea economică precară a județului. De aceea nu mai putem să stăm și să ne uităm cum vorbesc alții despre județul Suceava. Trebuie să ne implicăm noi înșine în comunicarea despre noi, despre cine suntem și ce facem și despre valorile noastre”, a precizat Mirela Adomnicăi. Ea a spus că acest proiect este extrem de important pentru ca turismul din județ să renască, și pentru atragerea de investitorii în zonă, dar și „dacă vrem să avem salarii mai mari decât cele de acum în județul Suceava”. „Iar pentru asta, dacă trebuie să acționăm, va trebui să avem un plan. Am mai spus-o. Actuala conducere a județului Suceava nu a avut și nu are nici un plan. Iar sucevenii sunt îngrijorați pentru că nu știu la ce să se aștepte în viitor pentru că liderii care îi conduc acum nu sunt nici previzibili, nici credibili. De aceea oferta cu care PSD vine pentru suceveni este structurată pe două obiective principale”, a arătat candidatul PSD. Ea a spus că al doilea obiectiv se referă la relansarea economică a județului Suceava. Mirela Adomnicăi a precizat că această relansare economică a gândit-o plecând de la cinci linii directoare ale Uniunii Europene, avute în vedere în programul de finanțare europeană 2021 – 2027.

„Din păcate județul Suceava nu a beneficiat în ultimii ani de accesare de fonduri europene, care să se regăsească în investiții în județ. Iar cele cinci obiective europene le-am regândit la nivelul județului Suceava în zece obiective, pentru că vreau să avem un județ de nota 10. Vorbim de o Suceavă sănătoasă, ceea ce înseamnă servicii de calitate și cât mai aproape de suceveni. Vorbim de o Suceavă digitală. Asta înseamnă administrație la un click distanță de suceveni. Vorbim de o Suceavă conectată, care înseamnă localități sucevene legate prin drumuri publice asfaltate. Vorbim de o Suceavă turistică, ceea ce înseamnă că industria turismului sucevean trebuie să ajungă la nivel european. Apoi o Suceavă integrată. Ceea ce înseamnă că fiecare sucevean va trebui să beneficieze de apă, canal și gaz. O Suceavă activă, care presupune un parteneriat real cu societatea civilă, un parteneriat cu mediul de afaceri și implicit presupune locuri de muncă mai bine plătite pentru suceveni. Suceava culturală pe care am gândit-o din perspectiva unei culturi de calitate pentru toți sucevenii. Suceava Verde, ceea ce înseamnă realizarea economiei circulare și un mediu ai sănătos pentru toți sucevenii. Suceava educată care înseamnă educație de calitate în unități de învățământ autorizate. Suceava inteligentă, care înseamnă promovarea unui sector agricol eficient și diversificat care să garanteze securitatea alimentară. Toate aceste 10 obiective pe care le-am expus și care face parte din proiectul social democrat pentru județul Suceava, de mâine urmează să fie detaliat pe obiective de investiții, pe localități astfel încât până pe data de 27 septembrie fiecare sucevean să cunoască acest proiect. Și noi ne dorim și sper să reușim să convingem că acest proiect este realizabil pentru că pleacă practic de la nevoi reale ale fiecărui sucevean și noi ne dorim să împlinim și aceste dorințe și să satisfacem aceste nevoi. Acesta este proiectul pentru Suceava”, a spus Mirela Adomnicăi.

 

Mirela Adomnicăi spune că dacă va fi aleasă la conducerea CJ Suceava „nici un primar nu va fi hăituit și nici ignorat”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava