MOPAN Suceava
Galerie foto61 poze în acest set

În urma avertizărilor de fenomene meteo periculoase, din perioada 29-30.06.2018, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari, prefecturii, poliţiei, jandarmeriei şi ai S.G.A. (Sistemul de Gospodărire a Apelor). De asemenea, prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat imediat toate primăriile de pe raza judeţului, cu privire la atenţionările emise. În paralel, s-au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ, fiind crescută și capacitatea operațională, pentru asigurarea misiunilor specifice.

53 de case, 43 de anexe, 77 de curți și 24 de beciuri inundate

Pe parcursul zilei de sâmbătă, pompierii militari suceveni au intervenit, în urma ploilor torenţiale, care au afectat  16 localităţi din județ, respectiv Vatra Dornei, Gura Humorului, Stulpicani, Slatina, Solca, Frasin, Straja, Berchișești, Rădăuți, Brodina, Capu Codrului, Broșteni, Capu Câmpului, Doroteia, Neagra și Boroaia. 209 pompieri salvatori, cu 55 de mijloace de intervenție (autospeciale, autocamioane și motopompe), sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare, ai Comitetelor Locale și ai Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă, lucrători ai Serviciului de Gospodărire a Apelor și polițiști locali (în total 467 de persoane, cu 156 de mijloace de intervenţie), au intervenit în diferite situaţii, de monitorizare și pentru evacuarea apei din 53 de case, 43 de anexe, 77 de curți și 24 de beciuri.

Slatina, Broșteni și Voroneț sunt fără curent electric

La momentul transmiterii comunicatului, sunt afectate DJ177A, între localitățile Frasin și Doroteia, și DJ209A, între localitățile Slatina și Găinești. De asemenea, 3 localități sunt  fără curent electric, respectiv Slatina (cu 17 posturi de transformare), Broșteni (7 posturi de transformare) și Voroneț (10 puncte de transformare).

S-a rupt conducta magistrală ce alimentează cu gaz natural municipiul Rădăuți

O altă consecință a fenomenelor meteo periculoase este ruperea conductei magistrale ce alimentează cu gaz natural municipiul Rădăuți și agenții economici din zonă, iar echipaje specializate lucrează pentru remedierea situației. În jurul orei 17:30, inspectorul general al IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, a ajuns în județul Suceava, unde alături de prefectul Mirela Adomnicăi și inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață, a monitorizat și a evaluat zonele cele mai afectate de inundații.

Șeful IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi a coordonat împreună cu prefecta acțiunile de intervenție din județ

La această oră (23:00), situația din județ este ameliorată în toate zonele afectate, datorită reducerii cantității de precipitații și scăderii nivelului apelor. Ultimele misiuni de evacuare a apei se înregistrează în localitatea Boroaia, unde alături de pompierii militari suceveni au sosit în sprijin două echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu două autocamioane și două motopompe, care lucrează pentru evacuarea apei din gospodării. Zonele critice vor fi în permanent monitorizate pe tot parcursul nopţii, urmând ca în perioada următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren şi, împreună cu autorităţile locale, să evalueze pagubele generate de inundaţii.   

Foto: ISU „Bucovina” Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava