Concert pascal
MOPAN Suceava

Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul de familie Irina Badrajan, nu știe cum se va proceda cu vaccinarea anti-COVID, după ce această operațiune va fi transferată cabinetelor. Conform secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, începând cu data de 1 iulie, toate punctele de vaccinare împotriva COVID se vor închide, iar dozele de vaccin vor fi administrate de către medicii de familie.

Medicul sucevean a declarat, prin telefon, la Radio Top: „Până la urmă probabil că era firesc ca vaccinarea anti-COVID să treacă la medicii de familie, numai că nu-mi trece prin cap cum se va realiza asta. Nu este același lucru cu vaccinarea pentru gripă, care se face în anumite perioade. Pentru gripă, estimăm cererea populației și luăm numărul de doze de vaccin care credem că se vor administra. În plus, antigripalul se folosește ținut la frigiderul obișnuit pe care-l avem în cabinete. La fel e și pentru alte vaccinări care au un calendar bine stabilit. Dacă va intra și vaccinarea pentru COVID într-un asemenea ritm s-ar putea administra dozele în cabinete. Dar, sinceră să fiu, cred că e treaba celor care au hotărât transferul să găsească modalitatea cea mai bună”.

Irina Badrajan a mai spus: „Dacă la vaccinarea antigripală lumea a cuplat foarte bine și foarte repede și vine la cabinet, la vaccinarea anti-COVID nu-mi dau seama cum va fi, deoarece au fost destule păreri împărțite. Pe de altă parte, cheltuielile cu centrele de vaccinare erau uriașe. La medicul de familie se plătește inocularea, adică vaccinarea unei persoane, cu o anumită sumă, și-atunci sunt costuri mult, mult, mult mai mici”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava