Concert pascal
MOPAN Suceava

Pentru mărcile înregistrate, din data de 13.07.20202 se aplică Legea nr. 112/2020, pentru modificarea și completarea Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, publicată în Monitorul Oficial nr. 603 din 09.07.2020.

Până la publicarea normelor de aplicare există posibilitatea ca unele termene sau taxe să fie decalate/modificate dar aceste situații se vor reglementa probabil prin ordine de serviciu.

Cu siguranță însă există trei modificări importante și clare referitor la procedurile de atribuire:

– noua lege oferă posibilitatea ca în mod gratuit și în termenul prevăzut la art.92 cei care dețin deja mărci înregistrate (indiferent de data obținerii lor) să poată completa sau preciza produsele/servicii pentru care au solicitat inițial înregistrarea (în cadrul clasei NISA pentru care marca a fost solicitată)

– procedura de înregistrare a unei mărci se consideră a fi încheiată la data la care cererea de marca admisă la înregistrare nu mai poate face obiectul unei opoziții (2 luni de la data publicării în BO)

– dacă taxele nu au fost achitate integral se consideră că titularul a renunțat la înregistrarea mărcii, iar marca va fi radiată din Registrul OSIM al mărcilor (Art.29 .3) cu pierderea taxelor deja achitate

Textul integral al modificărilor aduse de noua lege îl aveți la dispoziție pe site iar printr-un replay ne puteți solicita clarificări în funcție de particularitatea fiecărei situații.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava