MOPAN Suceava

Guvernul a modificat, printr-o Hotărâre, programul-cadru de emisiuni de titluri de stat, pe termen mediu, „Medium Term Notes”. Schimbările vizează eliminarea sintagmei „pe termen mediu” din titlul și cuprinsul HG nr. 1264/2010, pentru a se elimina eventuale interpretări, întrucât „termenul mediu” este o noțiune care, în legislația națională privind datoria publică, are o definiție diferită față de sensul din legislaţia engleză, respectiv legislaţia americană.

De asemenea, actul normativ modifică suma maximă de 15 miliarde euro, sau echivalent în orice valută, cu valoarea 18 miliarde euro, sau echivalent în orice valută, pentru acoperirea necesarului brut de finanțare prin emisiuni de titluri pe piețele internaționale de capital pentru perioada 2015-2016.

Programul-cadru de emisiuni de titluri de stat, „Medium Term Notes” este o facilitate neangajantă, care se încheie între Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de emitent, și un grup de instituții financiare selectate, facilitate în cadrul căreia pot fi lansate periodic emisiuni de titluri de stat în baza unei documentații contractuale standard.

Programul-cadru reprezintă, practic, „infrastructura contractuală” în baza căreia se pot efectua emisiuni de obligațiuni pe piețele externe, fiind încetățenit pe piețele internaționale de capital, fără a fi asociat în mod direct cu maturitatea instrumentelor emise sau cu durata pe care se poate desfășura un asemenea program. Programul oferă emitentului avantajul accesării piețelor de capital într-un timp mai scurt decât cel al efectuării unor tranzacții individuale, precum și flexibilitatea realizării unor emisiuni în diverse valute și la diverse maturități.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava