MOPAN Suceava

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, consideră că participanții la protestul de duminică din centrul Sucevei au încălcat flagrant, cu bună știință și ostentativ, măsuri elementare de protecție. Reamintim că peste 1.000 de oameni au protestat duminică împotriva certificatului verde, a vaccinării anti-covid și au cerut redeschiderea școlilor.

„Așa cum bine știți, săptămâna trecută au avut loc o serie de acțiuni de protest în localități din județul nostru, ultima și cea mai de amploare desfășurându-se duminică, 14 noiembrie, în centrul municipiului Suceava. Având în vedere situația sistemului medical județean, actualul context epidemiologic la nivel național și județean, luând în considerare prerogativele constituționale ale funcției de prefect, doresc să supun atenției dumneavoastră câteva precizări. Orice cetățean al României are garantat prin Constituție o serie de drepturi fundamentale, inclusiv cele de a se adresa instituțiilor statului cu solicitări și petiții sau de a manifesta în cadru organizat pentru susținerea unor revendicări. Pe de altă parte, aceeași lege fundamentală la care ar trebui să ne raportăm permanent, instituie și obligația oricăruia dintre noi, de a respecta legile în vigoare. A fost evident pentru noi toți că în desfășurarea manifestației de ieri, din centrul municipiului Suceava, au fost încălcate flagrant, cu bună știință și ostentativ, măsuri elementare de protecție instituite în perioada de alertă: portul măștii de protecție inclusiv în spații deschise, distanțare fizică, limitarea numărului maxim de participanți la 100 de persoane. Sunt măsuri pe care organizatorii, prin avizele obținute, și le-au asumat, dar le-au ignorat total.  Ne delimităm total de o asemenea abordare, care poate fi privită și ca un afront la adresa marii majorități ai cetățenilor care au ales să respecte măsurile de protecție instituite, la cadrele medicale care au depus eforturi susținute de la debutul pandemiei”, a declarat Alexandru Moldovan.

Pe de altă parte, el a precizat că în spațiul public aprecieri cu privire la modul în care instituțiile statului și-au îndeplinit atribuțiile. Alexandru Moldovan a ținut să-și exprime totala sa apreciere pentru modul echilibrat în care a acționat Jandarmeria, fără a se lăsa antrenată într-o serie de provocări.

„Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, cât și celelalte structuri ale MAI, vor comunica opiniei publice în imediata perioadă acțiunile si măsurile pe care le-au întreprins în conformitate cu atribuțiile conferite de lege. În încheiere, fac un apel la calm, înțelegere și echilibru, dublate de aplecarea spre informare corectă, din surse medicale, asupra tuturor aspectelor care țin de pandemie. Este nevoie de solidaritate mai mult ca oricând, pentru a construi punți între comunități și a reveni la o viață normală”, a încheiat Moldovan.

Moldovan: Participanții la protestul de duminică au încălcat flagrant, cu bună știință și ostentativ, măsuri elementare de protecție, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava