MOPAN Suceava

Prefectul județului, Alexandru Moldovan, împreună cu subprefectul Cristian Șologon, au efectuat astăzi vizite de lucru pentru a verifica stadiul de pregătire pentru sezonul de iarnă a celor două secții de drumuri naționale care își desfășoară activitatea pe raza județului.

Secția de Drumuri Naționale (SDN) Suceava are în administrare 321,467 km căi rutiere, în timp ce Secția de Drumuri Naționale (SDN) Câmpulung Moldovenesc, are în administrare 276,172 km de drumuri naționale.

În cele 4 baze de deszăpezire și a punctului de sprijin de la Siret din cadrul SDN Suceava sunt deja aprovizionate următoarele cantități de material antiderapant : 1.504 tone sare, 16 tone CaCl2 și 975 tone nisip. Pentru intervenția pe sectoarele de drum administrate, SDN Suceava are la dispoziție 14 utilaje proprii și 52 utilaje închiriate închiriate (din care 7 utilaje multifuncționale, 30 Auto utilaje special ATB echipate cu lamă și RSP și 5 încărcătoare sunt deja intrate în baze, pregătite pentru intervenție) care sunt disponibile în orice moment în bazele Suceava, Fălticeni, Ilișești și Rădăuți. În cursul zilei au demarat lucrările de montare a parazăpezilor din metal pe zona DN2 Bălcăuți – Siret, căreia i se va acorda atenție sporită.

La nivelul SDN Câmpulung Moldovenesc activitatea de întreținere pe timp de iarnă va fi asigurată în cadrul a 5 baze de deszăpezire și 3 puncte de sprijin, pentru actualul sezon de iarnă. La momentul de față, sunt deja existente în depozite 1.617 tone de sare, 155 tone nisip și 6 tone de motorină.

Pentru intervenția pe sectoarele de drum administrate, SDN Câmpulung Moldovenesc are la dispoziție 11 utilaje proprii și 50 utilaje închiriate (din care 6 utilaje multifuncționale, 21 Auto utilaje special ATB echipate cu lamă și RSP și 8 încărcătoare sunt deja intrate în baze, pregătite pentru intervenție).

Totodată, ținem să precizăm faptul că SDN Câmpulung Moldovenesc a dispus montarea de parazăpezi pe DN 2E KM 7+300 între localitățile Rădășeni și Cornu Luncii.

Urmare a verificărilor în teren și a discuțiilor purtate cu cei doi șefi de secții, ing. Caciuc Romeo la SDN Suceava, respectiv ing. Liliana Dranca la SDN Câmpulung Moldovenesc, prefectul județului a concluzionat că prin măsurile adoptate (de ordin logistic, tehnic și organizatoric) sunt asigurate premisele unei exploatări în condiții normale de iarnă a sectoarelor de drum național de pe raza județului. Prefectul a solicitat conducerii celor două secții de drumuri naționale monitorizarea atentă a sectoarelor de drum aflate în administratre, reacție imediată, subliniind faptul că cetățenii județului au așteptări ridicate, dar absolut justificate în ceea ce privește asigurarea unor servicii publice de calitate.

Nu în ultimul rând, Moldovan face un apel la toți participanții din trafic să trateze cu maximă seriozitate pregătirea autovehiculelor pentru iarnă, astfel încât circulația în sezonul rece să se desfășoare cât mai fluent posibil și în condiții de siguranță.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava