Concert pascal
MOPAN Suceava

Eroul Ioan Grosaru va fi comemorat luni, 11 noiembrie, de Ziua Veteranilor, în satul său natal, Păiseni-Cornu Luncii. Momentul este organizat de Filiala Județeană SUCEAVA a Asociației Naționale Cultul Eroilor „REGINA MARIA”, Filiala Județeană SUCEAVA a Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir”, Primăria comunei CORNU LUNCII și Biserica Păiseni. Vă prezentăm integral comunicatul semnat de secretarul executiv al Filialei Județene Suceava a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria, colonel (r.), Constantin Crăciun.

„Pentru implicațiile fundamentale ce le-a generat în istoria țării noastre și simbolistica ei europeană (intrarea în vigoare a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918), ziua de 11 noiembrie a fost instituită prin Legea nr.150/2014, privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 ca Zi a Veteranilor participanți la acţiuni militare în teatrele de operații.
Semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că după trecerea a 85 de ani, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif-Silviu FOGORAŞI, primul militar român decedat în Teatrul de operaţii din Afganistan.

În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al slt. (p.m.) IOAN GROSARU, căzut la datorie pe durata participării la o misiune în afara teritoriului național, Filiala Județeană SUCEAVA a Asociației Naționale Cultul Eroilor „REGINA MARIA”, Filiala Județeană SUCEAVA a Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir”, Primăria comunei CORNU LUNCII și Biserica Păiseni organizează în ziua de luni, 11 noiembrie 2019, începând cu orele 12.00, la monumentul eroului din localitatea natală a acestuia (satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, județul SUCEAVA) un moment comemorativ.

Pentru a păstra vie în amintirea cetățenilor apartenența eroului la marea familie a Armatei României, în cadrul căreia un loc onorant le revin Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, la acest eveniment vor participa și subunități de elevi militari din cadrul acestor instituții.

Filiala Județeană SUCEAVA a Asociației Naționale Cultul Eroilor „REGINA MARIA” adresează mulțumiri comandanților și corpului profesoral pentru prezența permanentă a elevilor din cadrul celor două instituții de învățământ militar din județul nostru la ceremonialele militare și religioase ce au drept scop omagierea eroilor neamului.

Ultimul eveniment de această factură a fost organizat la data de 01.10.2019, la finalizarea lucrărilor de completare cu noi elemente arhitecturale a Complexului Monumental închinat eroilor din Primul Război Mondial din Cartierul Obcini al municipiului Suceava.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava