Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto12 poze în acest set

Câteva mii de persoane care se aflau sâmbătă după amiază, alături de autoritățile sucevene și piloții care trebuiau să evolueze la mitingul Suceava Air Show au ținut un moment de reculegere în memoria comandorului Cristi Marinescu, pilotul care a murit în urma accidentului aviatic de pe aerodromul din Frătăuți. La ora la care era programat să înceapă Suceava Air Show, pe Aeroportul Ștefan cel Mare erau veniți câteva mii de spectatori, care fie nu aflaseră de decizia de anulare a mitingului aviatic, fie au venit să vadă doar expoziția la sol de avioane.

În fața acestora, organizatorii Suceava Air Show au făcut anunțul oficial cu privire la anularea evenimentului după ce două avioane de mici dimensiuni, din formația Sky Bolt, s-au ciocnit în aer în timpul unui zbor de antrenament pe aerodromul din Frătăuți. În urma accidentului, unui dintre piloți, Cornel Marinescu, de 60 de ani, și-a pierdut viața, iar cel de-al doilea, Sorin Bochiș, de 53 de ani, a fost transportat în stare foarte gravă la un spital din Iași. În memoria pilotului dispărut, toate avioanele parcate sâmbătă pe platforma Aeroportului Suceava aveau alături portretul pilotului Cornel Marinescu.

Înainte de momentul de reculegere, vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță, a ținut să le transmită tuturor celor prezenți că toți piloții care trebuiau să zboare sâmbătă în cadrul mitingului aviatic au decis să rămână la sol. „Această tragedie ne-a făcut să luăm o hotărâre în comitetul de organizare și să anulăm acest miting aviatic pentru că e o zi de doliu și piloții nu pot să urce sus la cer, pentru că și sunt cu emoțiile lor și din acest motiv cu toții împreună am avut o ședință pentru a stabili ce vom face. În unanimitate a fost luată hotărârea să facem doar o expoziție la sol, cu portretul pilotului Cornel Marinescu alături de fiecare avion. Mulțumesc mult pentru înțelegere. Dumnezeu să-l odihnească și condoleanțe familiei”, a spus Gheorghe Niță.

Directorul general al Aeroclubului George Rotaru: Cornel Marinescu a fost un om puternic, totdeauna deschis pentru zbor

În numele piloților a vorbit directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru, cel care le-a transmis spectatorilor veniți pe aeroport că îi este foarte greau să vorbească în astfel de momente și și-a exprimat speranța că toți vor înțelege faptul că „nu este un moment în care să fim concentrați pe evoluțiile aeriene.

„Domnul Cornel Marinescu, Q, cum îl știam noi, este membru al formației Șoimii României din cadrul Aeroclubului României și este membru fondator al formației Sky Bolt. Cornel Marinescu a fost un pilot instructor cu foarte mare experiența atât pe avioanele mici, cât și pe avioanele mari, de transport. Este unul dintre oamenii care a dezvoltat acrobația aeriană în România, făcând parte din celebra formație de Zlin 50 din anii ‘80. Un om vioi, puternic și totdeauna deschis pentru zbor. Sunt niște momente complicate pentru noi. Vă mulțumim că ați venit aici. Sperăm să ne înțelegeți că nu este un moment în care să fim concentrați pe evoluțiile aeriene. Preferăm să stăm liniștiți, să ne gândim la trecut, ca să spunem așa. Și vă rog să păstrăm un moment de reculegere pentru colegul nostru”, a spus George Rotaru.

Deși mitingul aviatic a fost anulat, în după amiaza zilei de sâmbătă câteva mii de suceveni, și nu numai, au venit pe aeroportul Suceava pentru a fotografia avioanele expuse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava