MOPAN Suceava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și cu sprijinul domnului director Palievici Gheorghe Dionisie, în seara zilei de vineri, 24 februarie 2023, un grup de tineri liceeni de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie s-a adunat în biserica Parohiei Pogorârea Sfântului Duh Bivolărie, pentru a participa la o nouă activitate cultural-catehetică. Acțiunea a fost prilejuită de prăznuirea Sfântului Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei, ocrotitorul Centrului Ecclesia de la școala specială din Bivolărie și al persoanelor cu deficiențe de auz. Cu toate că întâlnirea a fost organizată mai târziu, din cauza vacanței, Sfântul Meletie fiind prăznuit în data de 12 februarie, evenimentul a fost unul memorabil și mult așteptat de către toți.

Doamna profesoară Ana Cruț ne-a împărtășit din emoția cu care tinerii au fost întâmpinați de către părinții Parohiei Pogorârea Sfântului Duh Bivolărie:

La biserică, părinții Durcă Bogdan și Durcă Mircea i-au primit cu inimă caldă pe tinerii noștri speciali, care s-au întâlnit cu prietenii lor, tinerii parohiei, ce studiază la Liceul Ion Nistor din Vicovu de Sus. În cadrul vizitei, copiii s-au bucurat și de prezența domnului profesor Cristi-Gabriel Hurjui, Consilier eparhial la Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru viață al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care, în anul 2021 a fost cel ce a sprijinit înființareaCentrului de tineret Eclessia de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie.

Evenimentul a debutat cu îndătinata rugăciune, urmată de o cateheză susținută de către domnul consilier eparhial, care a avut drept subiect de discuție viața și minunile Sfântului Ierarh Meletie, ca model de viață trăită în Hristos. Vorbindu-le tinerilor despre rugăciune, post și fapte bune, domnul Cristi Hurjui a evidențiat valoarea milosteniei în viața creștinului, mai ales acum, în timpul postului. Întreaga cateheză a fost tradusă în limbaj mimico-gestual de doamna profesor Ana Cruț, responsabilă cu ora de religie la Liceul Tehnologic Special Bivolărie. Așa cum domnul consilier a explicat, Postul Mare este cel mai potrivit moment pentru înfrânarea trupului și începerea unei noi vieți. Precum Sfântul Meletie a fost apărător și mărturisitor al dreptei credințe, aceea în Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, chiar și fără a se putea ajuta de cuvântul rostit, fiind împiedicat de către cei care nu se închinau Preasfintei Treimi, tot astfel și noi suntem chemați în perioada postului să fim mărturisitori ai lui Hristos, prin pilda vieții noastre, într-o lume tot mai secularizată.

În a doua parte a evenimentului, tinerii au participat la o sesiune de lucru organizată de profesorii Liceului Tehnologic Special, doamna Marta Rusu și domnul Ionuț Bodale, împreună cu domnul Mihai Cârdei, cadru didactic la Liceul Tehnologic Ion Nistor Vicovu de Sus,  în cadrul căreia au pictat icoane cu Sfântul Ierarh Meletie. Întâlnirea s-a încheiat cu un scurt moment de feedback și dialog, când tinerii au primit icoane și dulciuri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, fiind îndemnați să facă din viața lor pildă pentru semeni.

Gabriel Ilișoi,
referent al Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava