Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri 15 februarie 2023, la Palatul Ghica Tei, sediul Marii Loji Naționale din România, a avut loc ceremonia dezvelirii bustului Marelui Maestru Fondator al Marii Loji Naționale din România, Prea Respectabilul Frate Constantin Moroiu.

Ceremonia a fost oficiată de către Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Prea Respectabilul Frate George Ivașcu și Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, Prea Puternicul și Ilustrul Frate Stelian Nistor.

Au participat membri ai Marelui Consiliu al Marii Loji Naționale din România și ai Supremului Consiliu de Grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din Romania.

Constantin Moroiu s-a născut la 15 Februarie 1843 și a fost întemeietorul Masoneriei din România, fondând în 8/20 septembrie 1880 Marea Lojă națională Română și, un an mai târziu, în 1881, Supremul Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România.

Bustul, realizat de cunoscutul artist Răzvan Paul Mihăescu, este donația Supremului Consiliu pentru a fi  plasat la Palatul Ghica Tei.

Cu această ocazie, Marele Maestru George Ivașcu a primit din partea Supremului Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România Ordinul „Constantin Moroiu” în grad de Comandor, cea mai înaltă distincție  pe care acesta o poate acorda unui francmason.

„Marea Lojă Națională din România continuă seria evenimentelor masonice, culturale și educaționale desfășurate sub semnul Anului Aniversar 2023, când se sărbătoresc 30 de ani de la reluarea activității sale după căderea regimului comunist din Romania și 100 de ani de la adoptarea Constituției MLNR din 1923, document emblematic pentru evoluția Marii Loji”, declară istoricul George Bichicean, Mare Purtător de Cuvânt al Marii Loji Naționale  din Romania.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava