Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto79 poze în acest set

Sărbătoare mare astăzi în comuna Berchișești acolo unde cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Biserica cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril din satul Corlata a primit veșmântul resfințirii. Sute de credincioși majoritatea îmbrăcați în costume populare în frunte cu primărița Violeta Țăran, care de asemenea a purtat straie tradiționale, au participat la slujba de resfințire și apoi la Sfânta Liturghie oficiate de Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Înaltpreasfințitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un impresionant sobor de fețe bisericești din tot județul Suceava. În total 36 de preoţi şi diaconi. Sfânta Liturghie arhierească din Duminica a 6-a după Rusalii (a vindecării slăbănogului din Capernaum) a fost oficiată pe o scenă special amenajată în centrul satului iar răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Coralei „Armonia” din Constanţa. De remarcat primirea emoționantă făcută de primărița de Berchișești înaltelor fețe bisericești care au fost așteptate cu colaci și cu zeci de steaguri tricolore purtate de flăcăi îmbrăcați în costume populare fundalul fiind asigurat de sunetul buciumelor. Alaiul a fost condus de călăreți îmbrăcați în port popular.  Violeta Țăran a primit ”cu părintească dragoste” din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților ”Distincția de învrednicire” ”ca semn al prețuirii și binecuvântării noastre pentru râvna arătat față de Biserică pentru lucrarea jertfelnică și pentru sprijinul deosebit”.  Aceeași distincție au mai primit-o și Florin Hogea, Constantin Bobu, Gheorghe Ilisei, Florin Pușcaș și Daniel Roșca. După săvârşirea Sfintei Liturghii, credincioşii au putut să intre şi să se închine în Sfântul Altar.

Primărița a ținut să mulțumească IPS Teodosie, PS Damaschin și soborului preoți pentru că au fost alături de comunitatea din Berchișești, părintelui paroh Dănuţ Andronic care alături de ceilalți slujitori ai Bisericii din Corlata care au făcut totul pentru a se realiza lucrările la biserică, credincioșilor din comună pentru că au fost tot timpul alături de administrația locală și copiilor care au venit în număr mare la aceste eveniment îmbrăcați în costume tradiționale. ”Nimic nu pot să fac de una singură. Eu sunt un simplu muritor. Nu pot să muncesc decât alături de dumneavoastră. Fără preoți, fără Dumnezeu munca mea este în zadar iar fără susținerea oamenilor nu pot realiza absoluit nimic. Mulțumesc IPS Teodosie, PS Damaschin pentru că sunt alături de noi, mulțumesc și acestui frumos sobor de preoți care s-au rugat pentru ploaie, pentru a evita seceta, pentru a ne feri Dumnezeu de foamete, de războaie, de boli incurabile. Mulțumesc domnului Dănuț Andronic care a muncit foarte mult pentru a realiza această investiție. Felicit constructorul pentru că eforturile au fost foarte mari și vă mulțumesc în egală măsură. Mulțumesc copiilor care au fost în număr mare alături de noi îmbrăcați în straie naționale”, a spus Violeta Țăran.

Ridicată în anul 1777, biserica satului Corlata a fost renovată de către părintele paroh Dănuţ Andronic împreună cu comunitatea din satul Corlata şi alţi oameni milostivi şi cu ajutorul Primăriei comunei Berchişeşti. Biserica a fost pictată în interior, masa altarului a fost refăcută, au fost refăcute tencuiala exterioară, acoperişul bisericii şi clopotniţei, au fost puse cruci noi, s-au schimbat uşile, geamurile şi pardoseala.

Momente înălțătoare la resfințirea Bisericii din Corlata. Slujbă oficiată de IPS Teodosie și PS Damaschin împreună cu un sobor de 36 de preoți. ”Distincție de învrednicire” pentru primărița Violeta Țăran, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava