Concert pascal
MOPAN Suceava

Motocoasa este, din multe puncte de vedere, unul dintre cele mai utilizate obiecte într-o gospodărie. Nu doar pentru cosirea fânului ca nutreț pentru animale sau pur și simplu pentru tunderea gazonului ci și, cu ajutorul accesoriilor interschimbabile, pentru tunderea gardurilor vii, a ramurilor înalte ale copacilor ba chiar și pentru săpatul superficial a pământului.

Avantajele unei motocoase față de mașina de tuns iarba sau a unui trimer sunt reprezentate de: autonomie față de sursa de putere, accesul pe suprafețe accidentate, puterea mai mare a motorului și posibilitatea de schimbare, când e cazul, a rolei cu fir cu cuțite rotative de diferite forme și destinații, a unui fierăstrău cu lanț, a unei foarfece pentru tunderea vegetației sau a unui cap de săpat sau, pu și simplu, a unei mături pentru îndepărtarea gunoiului. Tocmai pentru multitudinea de domenii de utilizare, motocoasa a devent unul dintre cele mai vândute utilaje pentru gospodărie. Dintre multele firme care produc motocoase, un nume se desprinde prin calitatea produselor oferite.

Ruris, un brand românesc

Înființată în anul 1993, cu capital 100% românesc, RURIS produce o gamă largă de motoutilaje, profesionale sau hobby, pentru gospodării sau societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate atât în industrie cât și în agricultură, zootehnie, prestări servicii, construcții. Firma are, la ora actuală, peste 200 de produse în portofoliu dar și centre de consultanță și asigurare service în garanție și post garanție în toate județele și în Republica Moldova. Ruris recomandă folosirea doar a pieselor de schimb originale și a lubrifianților comercializați sub aceiași firmă. Dacă cele prezentate sunt demne de atenție și dorești o motocoasă Ruris , iată câteva dintre modelele recomandate:

Motocoasă Ruris Zimbru 101S

Dispune de un motor termic în doi timpi, de 42 cm cubi și 2 cai putere. Folosește benzină în amestec cu ulei dedicat. Greutatea, complet utilată, este de doar 7,5 kg. Ca și accesorii, pe lângă rola cu fie de 2,4 mm, , motocoasa vine cu trei cuțite cu 3, 4 și 80 de dinți.

Motocoasă  Ruris DAC 310

O motocosă mid range, cu motor TEZ în doi timpi, de 52 de cm cubi și 2,5 cai putere. Ideală pentru cositul fânului și tăierea ierburilor înalte din gospodărie atât cu ajutorul rolei cu fir cât și a cuțitului special cu trei dinți. Complet utilată cântărește 8,4 kg.

Motocoasă Ruris 740C

Unul dinte cele mai noi modele, motocoasa este propulsată de un motor KHUMMA, în patru timpi, deci se folosește doar benzină, ungerea se face cu ulei dedicat din rezervor separat. Avantajele sunt reprezentate de trepidațiile reduse, zgomotul produs este mai mic iar costurile de mentenanță sunt foarte mici. La 40 de cm cubi sunt produși 1,6 cai putere, suficienți pentru orice activitate. Motocoasa este accesorizată cu suportul de coarne PlusConfort și harnașamentul Dual Balance pentru un confort sporit în exploatare. De menționat că datorită tipului de motor, motocoasa funcționează în orice poziție chiar și la unghiuri negative. În pachet veți primi și o pereche de ochelari de protecție.

Motocoasa multifunctionala Ruris Dac 335

Deși dispune de un motor TEZ în doi timpi, de doar 1,7 cai putere la 52 de cm cubi, această motocoasă vine cu foarte multe accesorii. Accesoriile care se pot cupla sunt:

– Sistem de cosit cu fir (autocut) sau tăiere cu cuțite ce se pot comanda separat;

– Sistem de tăiere pentru gardul viu, sistem  ce poate fi modificat la 90 grade.. Pentru tăiatul la înălțime se utilizează un prelungitor ce crește raza de acțiune până la 2-3 metri.

– Sistem de tăiere cu lanț tip motofierastrău-emondor care te ajută la toaletarea pomilor și arbuștilor care au un diametru de până la 50 de cm. Cu ajutorul prelungitorului înălțimea de lucru ajumge la 3 metri!

– Opțional, motocoasa poate fi accesorizata si cu freză de pământ, dispozitiv tip pompă de apă, perie rotativă pentru curățirea suprafețelor de praf, nisip sau pietriș.

Indiferent de tipul de motocoasă Ruris utilizat, nu uitați că purtarea echipamentului de protecție este esențial! Odată cu motocoasa comandați și ochelarii de protecție, căștile antifonice și mănuși.

Motocoasă Ruris: raport bun calitate-preț, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava