Concert pascal
MOPAN Suceava

Duminică, 29 mai 2016, oraşul de sub Tâmpa a găzduit peste 1800 de sportivi amatori, profesioniști și copii atât din țară, cât și din străinătate, la cea de-a doua ediţie a Maratonului Internaţional Braşov, susținut de Telekom Romania. În aplauzele sutelor de susținători și spectatori, basarabeanul Ghenadie Ţîmbalist a câştigat cursa de maraton (42 km), la categoria masculin, iar Maria Magdalena Luca a urcat pe prima treaptă a podiumului, la feminin. La proba de semimaraton, primii care au trecut linia de finish au fost: Nicolae Soare (la masculin) şi Nicoleta Ciortan (la feminin).

 

Pentru prima dată în România, alergătorii împătimiţi de cursele lungi au avut parte de un traseu format dintr-o singură tură. Iubitorii sportului au avut ocazia să alerge pe lângă cele mai importante obiective turistice din Braşov şi au ieşit în afara oraşului, oferindu-le acestora o perspectivă deosebită cu peisajul montan. De altfel, manifestarea sportivă a reprezentat şi o metodă inedită de promovare a turismului montan românesc la nivel internaţional, municipiul Braşov fiind deja consacrat pe harta internațională a maratoanelor. La competiţia sportivă au participat alergători din Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Polonia, Rusia, Scoţia, Suedia și chiar din Canada şi Statele Unite ale Americii.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Șapte Scări” Braşov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia Metropolitană Braşov, Federaţia Română de Atletism (parteneri instituţionali).

Partenerii evenimentului: Telekom Romania (partener principal), Urban Invest, Ciuc Natur Radler, Herbalife, Kronospan, S-Karp, Coresi, Paradisul Acvatic (parteneri) şi Dolce Sport, Radio 21, Mytex.ro, Transilvania Expres, Running Mag (parteneri media).

Câștigători – Cursa de 10 kilometri

La categoria masculin, cursa de 10 km a fost câștigată de Liviu Croitoru, care a înregistrat un timp excelent: 35 de minute și 17 secunde. Locul secund a fost ocupat de Damian Bogdan, iar locul al treilea de Daniel Attila. În cadrul cursei de 10 kilometri feminin, Maria Magdalena Velişcu a păşit pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 41 de minute și 24 de secunde, locul II a fost obţinut de Mariana Nenu, iar locul III, de Mirela Mihai.

Câștigători – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua cea mai dificilă probă din cadrul evenimentului, a fost câștigat, la categoria masculin, de Nicolae Soare, care a înregistrat un timp 1 oră 08 minute și 58 de secunde, locul II a fost ocupat de basarabeanul Vitalie Gheorghiţă, iar locul al treilea, de Dumitru Nicolaev. La categoria feminin, cursa a fost câștigată de Nicoleta Ciortan, care a încheiat cursa într-o ora 24 de minute și 46 de secunde, Claudia Dinu s-a clasat pe locul al doilea, iar Ilinca-Maria Tempeanu a completat podiumul.

Câștigători – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria masculin, a trecut linia de finish Ghenadie Timbalist (Republica Moldova), după o cursă de 2 ore 39 minute și 42 secunde. Pe locul II s-a situat Ioan Moisa, iar Gheorghe Surlea a terminat cursa pe locul III. La categoria feminin, maratonul a fost câștigat de Maria Magdalena Luca, care a terminat cursa în 3 ore 12 minute și 52 secunde, locul secund – Laura Diana Popescu, locul al treilea – Hannah Straw.

Câștigători cursă Team Run 4x10km

La cursa Team run toți cei 4 participanți au luat startul în același timp și, dupa finish s-au adunat toți cei 4 timpi. Primele trei ștafete care au urcat pe podium sunt Haromszek (formată din Csutak Tamas, Pulugor Jozsef, Szaraz Levente și Szaraz Levente), Carpathian Wolves Team 2 (Răzvan-Adrian Rimniceanu, Francisc Vladimir Kubinyecz, Ioan Machiș și Lucian Ștefan) și Brașov Trail Adventures (formată din Daniel Kartmann Cazacu, Cosmin Obogeanu, Ovidiu Nicolae Porancea și Vasile Bejenaru).

Rezultatele complete pot fi văzute și pe pagina oficială a evenimentului – http://maratonulbrasov.ro/rezultate2016/.

Participanții la Maratonul Brașov au alergat pentru o cauză nobilă

Prin intermediul Fundației Telekom Romania, toate taxele strânse la proba de 5 km și 15% din valoarea taxei la probele competitive (maraton, ștafetă, semimaraton și proba de 10 km), vor fi donate în beneficiul copiilor cu autism din cadrul Asociaţiei „Copiii de Cristal”.

 Ne bucurăm că acest eveniment începe să devină o tradiție. Brașovul a fost, pentru o zi, destinație sportivă și turistică deopotrivă atât pentru participanții din țară, cât și pentru cei de peste hotare. Am avut probe diferite atât pentru sportivii profesioniști, cât și pentru cei care aleargă de plăcere. Sperăm ca acest eveniment să devină o sărbătoare a orașului” declară Alex Enache, orgaizatorul Maratonului Internațional Brașov.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava