MOPAN Suceava

Municipiul Câmpulung Moldovenesc va găzdui, la finalul acestei luni, o nouă ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”. Evenimentul este organizat de Primăria Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina” și va avea loc în perioada 27 – 29 iulie a.c. pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din centrul municipiului. Festivalul, un eveniment cultural multietnic unic în Europa, este și o istorie de inițiere a legăturilor bazate pe parteneriat între țările care au semnat protocolul de colaborare, Polonia, România, Ungaria și Ucraina. Potrivit organizatorilor, festivalul are ca scop protejarea, conservarea și promovarea folclorului bucovinean în Bucovina și între emigranții bucovineni din aceste țări.
Inițiatorul și principalul organizator al festivalului, timp de 28 de ani, a fost Casa de Cultură din Piła – Polonia, respectiv Zbigniew Kowalski, care este și directorul festivalului.
Având o desfășurare itinerantă (Polonia – Jastrowie și Piła / 20 – 24 iunie; Lubań/ 23-24 august, Dzierźoniów / 25 – 26 august); Ucraina – Cernăuți / 30 iunie – 1 august; România – Câmpulung Moldovenesc / 27 – 29 iulie; Ungaria – Bonyhád / 3 – 5 august), festivalul demonstrează ce loc important ocupă cultura în procesul înțelegerii și cunoașterii, respectului reciproc, toleranței în conviețuire și bunei vecinătăți între diferitele grupuri etnice.
În cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” va avea loc și faza finală a Festivalului concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediția a XVI-a, manifestare la care vor concura 71 de grupuri folclorice de amatori, cele care s-au situat pe locul I la fazele zonale, care s-au desfășurat în februarie – martie 2018.
La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul căruia va fi organizat și un Târg al meșterilor populari, se așteaptă un număr record de participanți, respectiv 400 artiști din străinătate, peste 2.000 artiști amatori din județ, alături de care va evolua și Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc va găzdui o nouă ediție a Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava