Concert pascal
MOPAN Suceava

Municipiul Fălticeni se numără printre primele șapte localități din țară și este prima din județul care a semnat contract pentru un proiect finanțat cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Primele șapte contracte din România, finanțate din PNRR, în valoare de totală de peste 92 milioane de lei, au fost semnate, astăzi, de ministrul dezvoltării, Cseke Attila, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă. Contractele încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vizează renovarea integrată a clădirilor, iar valoarea totală a acestora este de 92.796.724,19 lei. Pentru municipiul Fălticeni a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul reabilitarea și eficientizarea termică a clădirii Primăriei, cu o valoare totală de peste 8 milioane de lei.

„Am invitat la Palatul Victoria reprezentanți ai autorităților din teritoriu să semneze, împreună cu domnul ministru Cseke, finanțarea proiectelor de creștere a eficienței energetice pentru obiective publice locale. Este semnalul susținerii pe care Guvernul României o acordă comunităților locale, aflate cel mai aproape de cetățeni. Avem nevoie de un parteneriat strâns pentru ca resursele europene să ajungă la comunități, la români. Felicit primăriile și consiliile județene care au semnat, azi, șapte proiecte care vor primi finanțare de peste 92 de milioane de lei. Însă, asemenea lor, alte 1.430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție peste 2,4 miliarde de euro, din PNRR și din surse naționale, pentru reabilitarea blocurilor de locuințe și a școlilor, unităților sanitare și clădirilor publice din toată țara”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă. La rândul său, ministrul Cseke Attila a spus că arătat că „de la punerea în transparență a ghidului solicitantului, acum mai puțin de patru luni, am ajuns, într-un timp record, la semnarea contractelor. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a pus la dispoziția autorităților locale proceduri transparente și o platformă digitală pentru depunerea cererilor de finanțare, care au asigurat o procedură expeditivă. Felicit autoritățile locale pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. În curând, vom vedea primele clădiri care intră în renovare”.

În ceea ce-l privește pe primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, acesta a spus că este foarte bucuros că municipalitatea a reușit să obțină această finanțare de 8 milioane de lei pentru reabilitarea sediului primăriei. „Suntem, ca de obicei, printre primii din țară. Mulțumiri colegilor din primărie pentru efort și implicare! Fălticeniul se dezvoltă!”, a transmis Cătălin Coman după semnarea contractului. El a subliniat faptul că acest contract de finanțare a fost semnat la doar două luni după depunerea proiectului, ceea ce reprezintă un record.

Municipiul Fălticeni printre primele șapte localități din țară și prima din județ care a semnat contractul pentru un proiect finanțat prin PNRR, 4.8 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava