Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto32 poze în acest set

Municipiul Fălticeni intenţionează să semneze un acord de parteneriat cu municipiul Kedainiai, din Lituania. O delegaţie din partea municipalităţii Kedainiai a fost primită sâmbătă, 13 octombrie, de primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman pentru primele discuţii în vederea încheierii parteneriatului dintre cele două oraşe. Întâlnirea a avut loc la Primăria Fălticeni, din delegaţia lituaniană făcând parte directorul administraţiei municipiului Kedainiai, Ovidijus Kaciulis, consilierul municipal Dilunas Rimantas, precum şi reprezentantul Ambasadei României în Lituania, Lucia Bartkiene. Alături de primarul din Fălticeni la întâlnire au participat prefectul Mirela Adomnicăi, senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Rădulescu, directorii colegiilor din Fălticeni, precum şi specialişti din cadrul primăriei.

 

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a ţinut să precizeze că municipiul pe care îl conduce este interesat de un parteneriat cu municipiul Kedainiai, cu atât mai mult, cu cât între cele două oraşe există foarte multe similitudini, atât din punct punct de vedere economic, dar şi cultural şi educaţional.

După ce a făcut o scurtă prezentare a oraşului pe care îl reprezintă, directorul administraţiei municipiului Kedainiai, Ovidijus Kaciulis şi-a exprimat speranţa că pe viitor colaborarea dintre cele două localităţi va însemna mai mult decât vizite reciproce ale unor delegaţii. El a subliniat că locuitorii acestui oraş se mândresc cu faptul că sunt urmaşii nobililor lituanieni din familia Radvil. Ovidijus Kaciulis a lansat o invitaţie ca şi o delegaţie din Fălticeni să viziteze Kedainiai pentru aprofundarea discuţiilor cu privire la încheierea unui parteneriat. El a arătat că municipalitatea din Kedainai este interesată de parteneriate în domenii precum cultură, educaţie şi sport.

Invitată să ia cuvântul, prefectul Mirela Adomnicăi şi-a exprimat speranţa că întâlnirea de astăzi va pune bazele unui parteneriat viitor, atât între oamenii de afaceri, dar şi în învăţământ sau cultură. Mirela Adomnicăi a precizat că un astfel de parteneriat era inevitabil, amintind de istoricul comun al Moldovei cu Lituania. Astfel, ea a spus că una dintre fiicele domnitorului Moldovei s-a căsătorit cu un nobil din familia Radvil, acesta construind pentru soţia sa o biserică ortodoxă şi o şcoală, care funcţionează şi astăzi. „Îmi exprim speranța că vom descoperi și alte lucruri comune care ne leagă”, a spus Mirela Adomnicăi.

Prezent la întâlnirea de astăzi, senatorul Ioan Stan, a făcut o invitație oficială la nivel parlamentar. Astfel, Ioan Stan a invitat o grup de parlamentari din Lituania la o discuție oficială cu membrii grupului parlamentar de prietenie România – Lituania, pentru a continua discuțiile cu privire la parteneriatele comune.

La rândul său, deputatul Alexandru Rădulescu și-a exprimat convingerea că astfel de parteneriate pot contribui la promovarea de proiecte comune care să ducă la o utilizare mai eficientă a fondurilor europene. „Dorința românilor și sunt convins că și a dumneavoastră este să ne dezvoltăm în interiorul Uniunii Europene. Iar ceea ce se vorbește acum cu privire la un Roexit este doar un zvon nefondat, pentru că ținta noastră este<RoIn>”, a declarat Alexandru Rădulescu.

După întâlnirea de la Primăria Fălticeni, delegaţia din Lituania a vizitat Târgul Mărului din centrul municipiului, care se desfăşoară astăzi şi mâine.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava